Ensamhetens högtid a.k.a. Julen DEL 16

Gårdagens stress och total miss med julklappen, främst misslyckandet med Emilia. Om hon hade sett honom alltså, den tanken vandrade in och ut. Ibland hoppades, ibland tänkte han logiskt.

Det var nog ödet som hade fört de samman, och samtidigt skulle föra dem ifrån varandra. Retfullt, elakt. Kanske borde han aldrig ha slängt den där mössan, det var ju ändå tanken som räknas. Istället för att stanna hemma och vara nedstämd drog han iväg till stan igen och köpte en likadan mössa som han hade köpt dagen innan, fortfarande lika dyr. Eller förresten – dubbelt så dyr med tanke på att han slängt den andra. Dessutom köpte han flera saker för att gardera sig om att hon skulle tycka om något av följade; Ett sminkset, en klänning som de gjorde reklam för på TV hos Gina Trico för 199 kronor. Julklappar för 697 kronor sammanlagt, eller egentligen 896 kronor om man räknade med mössan som han slängt. Den här gången hade personalen slagit in presenterna, vilket gav honom ett lugn med tanke på vad som hänt föregående dag. Sen han hade han åkt direkt hem utan att stöta på Emilia, raka vägen hem.

Väl hemma gjorde han något som var helt ovant för honom, tog ett bad med skum. Och tända ljus i varje hörn på badkaret. Det kändes de väldigt metrosexuellt att ta hand om sig själv på det här sättet, eller ganska feminint i varje fall. Inte alls macho. Det spelade ingen roll egentligen, för det var bara han som visste om det. Sen var det avkopplande, något som han just behövde mer än någonsin.

Efter tolv minuter började han redan tröttna. Att han aldrig införskaffat sig en toalettradio var ju bara dumt, det måste han göra. Snart. Men just som den tanken slog honom vart han träffad av blixten. En snilleblixt: Musiken i mobilen. Det var bara att lägga den på toalettlocket.

Innan han satte han på musiken skickade han iväg ett sms med texten ”Tja sköning! Lust att ses i dagarna? Puss”. Det kändes som en fullträff, att meddelanden var precis rätt skrivet. Annars brukar han vela och tycka att det borde stått Hej eller tjo istället för tja, och avslutat det med kyss. Men den här gången var det got damn perfect!

Elvis’ In the Ghetto spelades från mobilen och redan vid andra versen avbröts den. ”1 nytt meddelande” stod de på skärmen. Han frös till när han läste det. Hon måste ha sett honom. Det stod:

”Nej, undviker du mig?”


Kommentarer
Postat av: rebecca

Nej men vilket slut! Spännande .

2009-12-18 @ 02:17:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0