Ensamhetens högtid a.k.a. Julen

Imorgon kommer jag publicera första avsnittet av min julkalendern, är fortfarande lite stressad eftersom den än så länge inte är klar. Jag har inte ens bestämt vad som ska hända under den sista halvan, förutom några saker. Och hur det ska sluta. Där mellan kommer det fyllas i med... jag vet inte vad! Men det kommer, jag hoppas det kommer.

"Ensamhetens högtid a.k.a. julen" som den heter handlar om Robin som precis flyttat hemifrån. Han har trivs bra med sitt nya liv, men nu när det börjar närma sig jul börjar hans tankar gå åt andra håll. Att allt inte handlar om framgång eller hur man bor. Istället börjar han avsky hur ensamheten blottar sig mer och mer för honom, och allt han vill är att strunta i julen. Han vill inte uppleva en ensam jul. Men snart dyker det upp en flicka i hans liv, och åter igen börjar han få upp hoppet. Men kan man verkligen fira jul med någon man känt 3 veckor, går det? Om han ens kommer känna henne så länge. Har han någon chans?

Paradise Hotel

Kollade nyss på Paradise hotel. Det är något speciellt med det, lite beroendeframkallande, en del underhållning. Men det jag saknar är någon som är riktigt provocerande, någon man kan börja hata lite smått. Just nu är den jobbigaste Andreas, men han kör mest bara med fulspel och paktbildningar, och han gör det smart så det gör att man ändå inte kan hata honom.
Jag som aldrig följt sånt här förr måste fråga er mer insatta: Hur lång tid brukar det dröja innan detta händer? Vem kommer denna jävel bli i år?
Det börjar hetta till ordentligt nu till och från, kommer bli sex utan lakan i kvällens avsnitt. De här scenerna är jämt lite spännande att se, men de innebär också att jag också måste säga åt syrran att hon ska gå och lägga sig. Hon måste, det är inget för henne. Och så jobbigt när de trotsar, det är ju svårt att säga anledning rakt ut.
Själv hade jag nog gått direkt om jag varit i den åldern. Minns ni när man satt och kollade på typ American Pie eller någon film där de helt plötsligt blev en sexscen? Det var så pinsamt. Varje gång kom man på en sämre ursäkt för varje gång, och lika övertydligt också; “Jag måste gå på toa.”, “Äh, den här filmen var tråkig, jag går nog och lägger mig”. Var ni också så när ni var mindre? Har ni kvar det lite?


Patrik, en av de två jokrarna som kom igår. Två fula töntar. USCH!

Kollade nyss på Paradise hotel. Det är något speciellt med det, lite beroendeframkallande, en del underhållning. Men det jag saknar är någon som är riktigt provocerande, någon man kan börja hata lite smått. Just nu är den jobbigaste Andreas, men han kör mest bara med fulspel och paktbildningar, och han gör det smart så det gör att man ändå inte kan hata honom.

Jag som aldrig följt sånt här förr måste fråga er mer insatta: Hur lång tid brukar det dröja innan detta händer? Vem kommer denna jävel bli i år?

Det börjar hetta till ordentligt nu till och från, kommer bli sex utan lakan i kvällens avsnitt. De här scenerna är jämt lite spännande att se, men de innebär också att jag också måste säga åt syrran att hon ska gå och lägga sig. Hon måste, det är inget för henne. Och så jobbigt när de trotsar, det är ju svårt att säga anledning rakt ut. Tack och lov går det för det mesta ganska fort att få iväg henne.

Själv hade jag nog gått direkt om jag varit i den åldern. Minns ni när man satt och kollade på typ American Pie eller någon film där de helt plötsligt blev en sexscen? Det var så pinsamt. Varje gång kom man på en sämre ursäkt för varje gång, och lika övertydligt också; “Jag måste gå på toa”, “Äh, den här filmen var tråkig, jag går nog och lägger mig”. Var ni också så när ni var mindre? Har ni kvar det lite?

Vilken är din favoritsmet?

Ni vet när man bakar vissa saker och man fastnar för att smeten är så jäkla god. Man vet att man skulle få jätteont i magen om åt för mycket av det, men det är också en av de få anledningarna till att man inte äter upp allt smet. Tänker i första hand på pepparkaksdeg, smördeg och… är det sockerkakssmet som är så god?
Men det är ju lite frustrerande att det ska vara som godast efter halva processen, menar det är ju inget men direkt skulle bjuda på andra. De skulle säkert inte tro på ursäkten men hade utan bara tycka man var lat. Fan. Smördeg kommer alltid ha en plats i mitt hjärta! Fast den kärleken kommer jag aldrig få dela med mig av, aldrig. Vilken är eran favoritdeg eller smet? Kanske bakat bara för att få tag i den, någon gång?P


Mjuk pepparkaka, mycket godare än hård. Vilken gillar ni bäst?


Päronen kom nyss hem
så jag la mig i soffan och dega. På tal om dega. Ni vet när man bakar vissa sorters kakor och man fastnar för att smeten är så jäkla god. Man vet att man skulle få jätteont i magen om åt för mycket av det, men det är också en av de få anledningarna till att man inte äter upp allt smet. Tänker i första hand på pepparkaksdeg, smördeg och… är det sockerkakssmet som är så god?

Men det är ju lite frustrerande att det ska vara som godast efter halva processen, menar att det är ju inget men direkt skulle bjuda på andra. De skulle nästan helt säkert inte tro på ursäkten men hade utan bara tycka man var lat. Fan. Smördeg kommer alltid ha en plats i mitt hjärta! Fast den kärleken kommer jag aldrig få dela med mig av, aldrig. Vilken är eran favoritdeg eller smet? Kanske bakat bara för att få tag i den, någon gång?

Jidhe-fever


Jidhe släpper lös. Härligt!


Har nyss kollat på Idol på TV4Play, som väntat åkte Mariette ut. En glad överraskning jag fick när jag roade mig runt på idol-sajten var frågan "Vill du se Jidhe sjunga i Idol?", där han lovar om 9 av 10 tittare till det så ställer han upp. Det står exakt 9 av 10 nu. Exakt. Men rösta lite för säkerhetsskull, för den chansen vill ni väl inte missa? Klicka här för att gå in och rösta!

Visst vore det kul om Peter Jihde fick leda vara programledare för Melodifestivalen? Det roliga skulle vara att han skulle säga "Välkomna till sveriges största musiktävling!" , den repliken han tjatar om i Idol så ofta. Skulle vara så ironiskt kul. Hoppas!Jag dansar aldrig nykter…

… fast jag gjorde det igår. Det är en ganska annorlunda krogupplevelse när man själv är där nykter och de allra flesta andra är gravt berusade. Man får en sådan härlig överblick hur roligt många dansar, mig själv inkluderat. Vissa kör plocka-äpplen-dansen, andra står och trycker sitt skrev mot första bästa bruds bakdel och andra står bara och gungar lugnt till musiken. Den mest intressant igår ikväll var en kille som sprang runt precis överallt på dansgolvet och gjorde några konstiga moves, gissar på att om jag varit tillräckligt berusad hade jag tyckt han varit geni och blivit riktigt imponerad av dansen, men den lögnen gick jag inte på nykter.
Något jag la märke till var hur jag själv apande efter andra, fast jag antar att det är så man gör när man inte kan ta ett vettigt danssteg själv. Man spanar efter en kort loop som man kan ta efter. Fast personen får inte stå så nära att den ser att man är en copycat, helst ska ingen annan se det heller, man ska ju vara lite unik utan att sticka ut. Vad är det för dans man ska lära sig för att se snygg ut på dansgolvet på krogen? Lite lightsnygg sådär, inte shuffer eller hardcore för då hamnar man i centrum. Som sagt, en relativt enkel snygg krogdans.
Åt min första BigTasty igår med. Den är så god, underbar dressning. Och det jag älskar allra mest med den är den fejkade smaken av grillad hamburgare. Jag bryr mig inte vad som de haft i för det smakar så otroligt gott! Bryr ni er om alla tillsatser och konserveringsmedel de har i mat?
… fast jag gjorde det igår. Det är en ganska annorlunda krogupplevelse när man själv är där nykter och de allra flesta andra är gravt berusade. Man får en sådan härlig överblick hur roligt många dansar, mig själv inkluderat. Vissa kör "plocka-äpplen-dansen", andra står och trycker sitt skrev mot första bästa bruds bakdel och andra står bara och gungar lugnt till musiken. Den mest intressant av dom igår ikväll var en kille som sprang runt precis överallt på dansgolvet och gjorde några konstiga moves, gissar på att om jag varit tillräckligt berusad hade jag tyckt han varit geni och blivit riktigt imponerad av dansen, men den lögnen gick jag inte på nykter.

Något jag la märke till var hur jag själv apande efter andra, fast jag antar att det är så man gör när man inte kan ta ett vettigt danssteg själv. Man spanar efter en kort loop som man kan ta efter. Fast personen får inte stå så nära att den ser att man är en copycat, helst ska ingen annan se det heller, man ska ju vara lite unik utan att sticka ut. Vad är det för dans man ska lära sig för att se snygg ut på dansgolvet på krogen? Lite lightsnygg sådär, inte shuffer eller hardcore för då hamnar man i centrum och då måste man vara så jävla grym, det kommer jag aldrig bli. Som sagt, en relativt enkel snygg krogdans.

Åt min första BigTasty igår med. Den är så god, underbar dressning. Och det jag älskar allra mest med den är den fejkade smaken av grillad hamburgare. Jag bryr mig inte vad som de haft i för det smakar så otroligt gott! Bryr ni er om alla tillsatser och konserveringsmedel de har i mat? Ärligt.

Farväl Idol-Mariette


Mariette väligt bra sångerska. Men du får nog ändå lämna idol ikväll.

Det blir du som får lämna tävlingen idag.
Alla fyra som är kvar är jätteduktiga men du är alldeles för stabil, det blir liksom tråkigt och aldrig överraskande, aldrig någon svaka men inte heller någon uppskjut.

Den som vinner i år blir antingen Tove eller Erik, båda är ju grymma på sina sätt. Följer man statistiken borde Tove vinna eftersom det tidigare varit tjej, kille, tjej, kille. Daniel, Markus, Marie, Kevin. Men tippar ändå på Erik - hans pipa när han sjöng The Show Must Go On gjorde mig övertygad. Vem tror ni vinner idol?

Reality Killed the Videostars

En av mina absoluta favoritartister har gjort det igen, ett kanonalbum!

Robbie Williams senaste skiva är så galet underbar, här lyssnat på den minst en gång per dag sen kom med kanske två-tre undantag. Första gången jag hörde den tyckte jag det var lite av en besvikelse men efter ett par lyssnar vänder det totalt, visst fanns det några låtar som bra vid första lyssningen. Men nu är precis varenda låt bra, de samspelar så bra att man inte vill hoppa över någon låt alls.

En annan av hans skivor är Intensive Care. Varje låt på den drar med mig, jag föll direkt. Jag brukar sällan köpa skivor, än mer sällan nu är Spotify finns, men den skivan köpte jag. Jag minns inte riktigt varför, innan lyssnade jag inte alls mycket på Robbie. Det var här allt började. Jag gick på hans konsert nere i Göteborg på Ullevi tillsammans med min far. Magiskt att stå bara ett par meter från scenen. De låtarna, den killen, den kvällen.

Spotify(Första spåret på skivan, följt av de andra)

Robbie Williams – Morning Sun

Vem eller vilka är era favoritartister?

Enklaste möjliga maten


Sorgligt. Bara sorgligt.

Jag är helt orklös, brukar bli det när jag är sjuk. Klockan är snart halv tre och jag har inte ätit lunch än, men det är på G nu. Tanken var att det skulle bli korv med bröd. Satte på vatten och väntar på att det ska börja koka, märker att det inte finns någon ketchup hemma. Inte heller något korvbröd. Så tänker att korv med grovt bröd och senap får väl duga. Vatten till. Riktigt lyx. Till slut kommer jag på att vi har massa korvbröd i fryser.

Jag lägger in bröden i micron lite för länge, så när jag tar ut dom märker jag att dom är jättevarma. Stoppar in dom i FRYSER direkt efter det medan korven kokar klart. Några minuter går och jag tar ut bröden ur frysen. Mer lagom varma nu fast lite för kalla på undersidan, sidan som legat mot botten. Lägger upp de tre på en tallrik och sen dit med korvarna, och har på lite senap.

Nu när jag sitter har vid datorn och sneglar på "maten" inser jag hur sorglig maten ser ut. Ett lite för torrt bröd, en korv med för mycket senap på. Just nu skulle jag inte ha något emot att bli bjuden på lunch, faktiskt. Spelar nästan ingen roll på vad, tanken som räknas och nästan vad som helst är bättre än det här. Så länge det inte är lever.

Någon slags nostalgi

Sitter och kollar på det bästa från Idol 04-09. Just nu spelas Agnes vinnarframträdande, ni vet hon som haft en listetta i USA nu. Hennes framträdande är så äkta att det är omöjligt att inte bli berörd, och står massvis med fenomenala artister. Måns, Sebanstian, Ola. Det här är så härligt att nästan tårarna släpps fria, så äkta. Speciellt när hon börjar skratta av lycka mitt i sången, det är så härligt. Jag blir kär.


Njut, gråt eller gör vad du vill. Bara du blir berörd annars är du en
känslokall jävel.

Svettig och äcklig, men duktig

Minns ni hur jag skrev att jag hatar pyttipanna? Jag åt det idag, bara för att det var nyttigare än att äta resterna från igår. Men det smakade fortfarande barnmat. Men jag gissar på att det smakar bättre än att dricka den där energidrycken en del ersätter mat med. Typ vatten och ett slags pulver, som att blanda Oboy.
Senaste dagarna har jag varit nyttig, och ätit lagom lite. Vatten till allt. Efter vernissage gav jag bort det överblivna paketet kakor till första bästa jag kände. Skönt att slippa frestelsen, fast den börjar avta mer och mer. Lät till och med mina päron äta upp de som var kvar i chipspåsen framför ögonen på mig.
Men nu till det rubriken syftar på:
Jag cyklade 1 timme idag! En hel timme, utan avbrott. Hela tiden med musik i öronen, mest gammal techno men mot slutet slog jag över till Robbie. Mina ögon var slutna för det mesta, och föreställningarna varierade mellan att jag var med i ett cykellopp, åkte moppe och körde om bilar och var på konsert. Alla tre olika scenerna var vackra och gav energi, det gjorde inget att de gjorde ont till och från i benen. Svetten rann inte så farligt som jag trodde, men det blir ju ändå ganska äckligt. Tjock och äcklig, okej inte tjock, har faktiskt gått ner från 88 till 82 de senaste veckorna. Eller inte när man är vältränad för då är det plötsligt sexigt att svettas. För er vanliga kanske inte det här låter som något speciellt, men för mig var det de. Jag har inte cyklat så här länge på flera år, fast det beror nog mest på att jag inte har någon cykel och närmaste avstånden till vänner är lite över två mil. Men visst var jag duktig!
Förresten, ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen igår, har börjat skriva på en julkalender som jag kommer lägga ut på bloggen framöver. Några fler än jag som försöker komma i form? Hur går det för er?
Minns ni hur jag skrev att jag hatar pyttipanna? Jag åt det idag, bara för att det var nyttigare än att äta resterna från igår. Men det smakade fortfarande som äckligt. Men jag gissar på att det smakar bättre än att dricka den där energidrycken en del ersätter mat med. Typ vatten och ett slags pulver, som att blanda Oboy. Oboy till lunch, middag OCH frukost, kan ni tänka er det?

Senaste dagarna har jag varit nyttig, och ätit lagom lite. Vatten till allt. Efter vernissage gav jag bort det överblivna paketet kakor till första bästa jag kände. Skönt att slippa frestelsen, fast den börjar avta mer och mer. Lät, eller jag bad som faktiskt, till och med mina päron äta upp de som var kvar i chipspåsen framför ögonen på mig.

Men nu till det rubriken syftar på:
Jag cyklade 1 timme idag! En hel timme, utan avbrott. Hela tiden med musik i öronen, mest gammal techno men mot slutet slog jag över till Robbie. Mina ögon var slutna för det mesta, och föreställningarna varierade mellan att jag var med i ett cykellopp, åkte moppe och körde om bilar och var på konsert. Alla tre olika scenerna var vackra och gav energi, det gjorde inget att de gjorde ont till och från i benen. Svetten rann inte så farligt som jag trodde, men det blir ju ändå ganska äckligt. Tjock och äcklig, okej inte tjock, har faktiskt gått ner från 88 till 82 de senaste veckorna. Visst är det lustigt de där med att när man är vältränad är det plötsligt sexigt att svettas. För er vanliga kanske inte det här låter som något speciellt, men för mig var det de. Jag har inte cyklat så här länge på flera år, fast det beror nog mest på att jag inte har någon cykel och närmaste avstånden till vänner är lite över två mil. Men visst var jag duktig!
Förresten, ber om ursäkt för den dåliga uppdateringen igår, har börjat skriva på en julkalender som jag kommer lägga ut på bloggen framöver. Några fler än jag som försöker komma i form? Hur går det för er?

Förvandlingen till hypokondriker

När jag vaknade idag hade jag världens huvudvärk. Det dunkade något enormt vid tinningen minst 2 gånger i sekunden. Det tillsammans med min kraftiga förkylning gjorde att det kändes inte rätt att gå till skolan idag. Mer än de här två sakerna var det inte... i början.

Men ju längre tiden går medan jag ligger i sängen så märker jag hur jag antingen får ont lite över allt, eller bara blir mer hypokondriker. Nu börjar magen krampa lite, kanske för jag ätit dåligt. Och känner jag efter lite till har jag väldigt ont i nacken. Känner efter ytterligare och känner att jag har lite ont i halsen med. Känner ni igen er?

Tv-stjärna


Natt var cool, och nyklippt dessutom, medan jag log lite fånigt.


Jag och Natt gick iväg på lunchen för att köpa kakor som varken jag eller han åt. Jag för att jag bestämt mig för att inte äta kakor, och han för att han inte var sugen. Jag köpte kakorna för att vi hade en slags vernissage, alltså en utställning. -- Fast jag har svårt att kalla det utställning, men vi visade i alla fall upp våra arbeten och berättade lite kort om dem. -- I vilket fall så står SVT där när vi går ut ur butiken. Jag har svårt att inte bli förundrad när jag ser dessa tv-män och ler med stor entusiasm. När vi nästan passerad frågar de om vill bli intervjuade och berättade lite angående vad och så. Tydligen ska hela Coops fryslager flytta hit, vilket skulle innebära 69 nya tjänster. Positivt!

Min första spontana tanke när jag tänkte att vi skulle bli intervjuade var att INTE titta i kameran, utan på tv-mannen. Och det gick bra. Men andra saker, som att jag tittade ner på mikrofonen när den kom nära någon halvsekund. Men allt flöt på ganska bra egentligen. Hela två minuter blev vi intervjuade, eller mer. Fast de vart nedklippt till kring 10 sekunder, men det gjorde inget, kände mig lite som en kändis ändå.

Det värsta var under tiden jag väntade på att få se klippet som skulle sändas i SVT1 klockan 19.15. När det var dags satt jag och kollade, hade inte sett något än. Natt ringer och frågar om jag såg det, men det hade jag inte. Vi kollade på helt olika ABC. Förmodligen såg jag ABC Stockholm och han Uppsala. Fan. Jag såg inte första sändningen. Men någon minut senare går jag in på webben och där är klippet, vid tre minuter och tretton sekunder. Det som hade varit jobbigt under väntetiden var saker som; Gjorde jag bort mig? Hade jag ticks av någon slag? Vad tog de med?

Och när klippet visades kändes allt de där ganska bra. Lite roligt var det ju så klart, men bra gick det. Men det var andra saker som störde mig. Frisyren och hyn. Och pluffsigheten. Den ska veck. Bort. Försvinna. Jag ska bli smal!

Birdie


Så här kan kan gå när man får en geting i halsen. Ritat i msn.


Robinson premiär


Jag har alltid
gillat Robinson mer eller mindre, det har liksom varit spännande hur helt vanliga människor blivit kända och smala. Och visst har kanske inte programmen egentligen förändrats allt för mycket undrat de senaste åren men ändå känns det inte lika bra som i början, även om det känns helt okej. Men vad gjorde de som var bättre?

En av anledningarna tror jag är att det finns en slags färdig bild av hur en "bra" dokusåpa-stjärna ska vara så många agerar skådespelare. Dåliga skådespelare. Hela sammanhållningen blir mer och mer fejk, och inget känns äkta. Saker går för fort, deltagare vill ha uppmärksamhet. I början tror jag det inte handlade lika mycket om att synas, även om det gjorde det delvis. Det gick liksom inte förutse att det skulle bli så mycket skandaler kring de här dödliga killarna och tjejerna.

På tal om tjejer och killar; Uppdelningen av lagen, visst känns det lite som ett dejtingprogram? Att de kommer först bli intriger, tjejer kommer få vara nyfikna på killarna och till sist bryts väggen. Gissar på att produktionsbolagen vill kunna få mer romans. Även kallat sex utanför kameran. Precis som alla andra program nu för tiden.

Något som är rätt kul är små citat man snappar upp under programmets gång. Som att en kille började diskutera om de skulle sova skarfötter, haha. Mitt ute i djungeln kan det ju inte vara så trångt?

Eller som en tant som sagt "Nej tack, det är bra" när hon vart frågad om hon ville ha en kokkosnöt. Lite för svenskt där, äta bör man annars dör man. Hon borde ta till sig av det uttrycket när de faktiskt är på en ö.

Förresten tycker inte också att de äldre ser ner lite på de yngre? Tycker ni de har rätt? Men vet ni vad, 30 års erfarenhet av Svenssonliv hjälper inte ute i djungeln!

Riggat rykte?

Det vart inte alls så kul igår som jag hade hoppats, detta berodde delvis på nykterhet och delvis på besvikelse. Och de hade ett samband ikväll: Jag hade bestämt mig för att hålla mig relativt nykter för att inte riskera att bli utslängd så jag kunde se Mange Schmidt som aldrig kom det. Undra om hans ens skulle kommit dit?
Tänk om allt bara var ett riggat rykte från Joar som skulle locka besökare, ett dragplåster. För ingenstans fanns det någon dokumenterat om att han faktiskt skulle dit - Inte på biljetten, inte på hemsidan. Så vad tror ni, var detta ett riggat rykte?
Förresten måste gratta min vän Christoffer “Coffe” Lundberg på 20-års dagen
GRATTIS!

Visst är han lite ful? men han är rätt bra ändå. Glassigt!


Det vart inte alls så kul igår som jag hade hoppats, detta berodde delvis på nykterhet och delvis på besvikelse. Och de hade ett samband ikväll: Jag hade bestämt mig för att hålla mig relativt nykter för att inte riskera att bli utslängd så jag kunde se Mange Schmidt som aldrig kom det. Undra om hans ens skulle kommit dit?

Tänk om allt bara var ett riggat rykte från Joar som skulle locka besökare, ett dragplåster. För ingenstans fanns det någon dokumenterat om att han faktiskt skulle dit - Inte på biljetten, inte på hemsidan. Vad tror ni, var detta ett riggat rykte?

Förresten måste gratta min vän Christoffer “Coffe” Lundberg på 20-års dagen:


Ibland kopplar det inte

Jag vet att det blir en del inlägg om praktiken, det kanske verkar lite insprationslöst. Visst, kanske sant. Men idag var det inte så tråkigt, hade saker att göra nästan hela tiden.  För det mesta var det att märka varor men det roligaste är att ändå att hjälpa kunder, men då och då går inte det jättebra, vid de tillfällena brukar jag hänvisa till någon annan i personalen. Fast då och då kommer jag på att jag egentligen visste, som idag. Det var ganska pinsamt egentligen, inombords. Men det märkte bara jag, för ingen visste ju att jag visste vart pärlplattorna fanns.

Kunden frågar:
- Vet du vart Bindizar finns? det är som pärlplattor fast med trådar.

Och det enda jag tänker är BINDIZAR. Det är så gullifierat att det inte är sant. Sms:izar skulle säkert mobiler heta. Men jag tänkte bara: Jag har ingen aning så jag hänvisar till en annan i personalen. Ôch senare kommer jag på att hon sa "pärlplattor" i meningen, så jag går dit och kollar. Mycket riktigt, där ligger Bindizarna. Min koppling måste vara trasig. Just vid det här läget kände jag mig som en dummiz.

Ikväll ska jag se Mange Schmidt på Joar. Inte för att han är den hetaste artisten just nu, men för lite över ett år sedan lyssnade jag på hans album "Känslan kommer tillbaks" varje dag. Såg att han släppt ett ny nyligen, i oktober. Inte hört en enda låt från det. Men blir nog kul ändå! Ta hand om er, beautiful people.

Ödet


Det här var äckligaste bilden jag hittade på snickers, och då ser den
ändå fortfarade väldigt tilltalande ut. Mums.


Igår bestämde jag mig för att inte äta godis fram till jul. De var några på msn som visste det bara, och ni kära bloggläsare. Det skulle inte vara något större problem här hemma, vi har nästan aldrig godis eller så här. Fredagsmys då och då men det är allt. Glass på maten kanske, men det är jag inte så förtjust i så den delen är lätt att inte frestas för. MEN plötsligt händer det; Far hade köpt Snickers till efterrätt. Något vi ALDRIG brukar ha hemma. Ödet kommer ikapp. Men vet ni? Jag lyckades motstå. Jag lyckades! Fast jag kan inte släppa tanken från hur gott det skulle vara med snickersglass. Vilken pail det är att gå ner i vikt. Och ändå har det bara gått en dag.

Usch, jag blir stressad av tanken. Andas djupt in genom näsan... och ut ur munnen! In genom näsan... ut genom munnen! Så!

Barnmat för vuxna


Äcklas ni inte? Lite? Var ärliga mot er själva? Erkänn bara.

Jag har suttit och varit hungrig i flera timmar nu, och sen nu när mor kommer hem och börjar med maten hör jag det viskar som oxpytt. Pytt i panna. Jag avskyr denna rätt, men äter ändå. Maten är det närmaste svensk thaimat vi kan komma på det sättet att man inte behöver skära det. Men den saknar helt lyx. Det värsta är att man får med ALLT på gaffeln. Skulle ni göra det? Ta med både potatis, sallad, rödbetor och... lök på samma gaffel. Det är ju rena barnmaten. Bara att den hackad i jättesmå bitar istället för mosad. Barnmat för vuxna. När jag flyttar hemifrån ska jag bannlysa pyttipanna. Finns t.o.m. en Facebookgrupp som heter "Vi som hatar pyttipanna", så ämnet är värd att diskutera. Vad tycker ni om denna alldeles för vanliga maträtt?

Då och då under min praktikdag tänkte jag dessa två tankar en del:
- Kan inte en hylla ramla så jag får något att göra.
- Kan inte butiken gå i konkurs så jag slipper vara här.

Just det, en till. Den här kom när jag såg hyllan med böcker jag ordnat så snyggt för en vecka sen.
- Fan... Nej. Åh, så fult det blivit. Stökigt, äckligt, kan inte kunderna ställa tillbaka det på samma ställe? Jag rör inte den där hyllan igen, den kommer ändå aldrig kunna hålla sig snygg. ALDRIG.

Känslan när jag såg den där hyllan var så hemsk, det var som att jag ville kräkas. Vad gör jag här egentligen?

Tips!

Ni vet hur illa nästan allt smakar efter att man ha borstat tänderna?(i någon timme) Kom igen, alla har gjort det någon gång! Bitit i ett äpple eller vad som helst. Och det vill man ju inte göra om. Så jag kom på världens smaraste sak för att hindra sig själv från att äta på kvällen.


"Borsta tänderna när du bestämt att du tagit sista tuggan för dagen."Nu ska jag sova. God natt kära vänner!


Jag har bestämt mig...

...att sluta äta. Fram tills jul. Okej, inte helt. Men jag ska sluta äta godis, inga undantag alls. Inte ens om vi blir bjudna i skolan. Möjligvis om någon bjuder mig på fyllan och råkar få i mig en eller två.

Jag minns en gång jag gjorde samma sak för kanske ett år sedan, och en dag när jag hade varit över hos en vän som firade någonting,  så vart jag bjuden på kakor. Och där bröt jag löftet. Tog emot varenda liten sorts kakor. Det var otroligt gott vill jag minnas, att känna hur chockladsmaken lekte i munnen på en. Det smakade lika gott som man hoppas de nya glassarna ska smaka varje år när de gör reklam för dem. När man tänker "Det där låter ju asgott!", men oftast så är det inte riktigt så gott. Men den här gången var det de. Kanske hade jag ätit det för ofta innan för att inte kunna njuta av det.

Men efteråt fick jag så dåligt samvete, visst var det en fjuttig grej, men jag kunde liksom inte låta bli. Träffade på denna filur, som jag hade grejen ihop med, på stan(av en slump) senare samma dag och sa som det. Det gjorde inget tydligen, men det var skönt att släppa bomben.

Förresten så jag ska göra en sak till, jag ska ersätta alla mellanmål, som vanligtvis brukar bestå av mackor, med en frukt. Min dag ska alltså bestå av: Frukost, frukt, lunch, frukt, middag, och... äter man en frukt här? Gör man det, ett "mellanmål" på kvällen?

Om "Sommarpratarna"


Trailer för Sommarpratarna del 1.

Har nyss kollat på sommarpratarna, det gick på tv för en stund sen. Fast det var inte avsnittet jag såg, utan kollade på delen som var förra veckan på svtPLAY. Visst är det skönt att det finns sånt? Se tv när man vill, lite kvalitétsunderhållning bland all dygna som finns på nätet.

Jag valade att kolla på det här programmet istället för det som var idag p.g.a. att Alex Schulman var med. Jag älskar verkligen hans blogg, och hans humor. Hans sätt att vara kreativ och ironisk, elak på ett fint sätt. Det griper tag i en när man läser. Att läsa om hur han blivit pappa nu är också väligt kul, det är lätt att leva sig in i det. Ungefär som en bra bok, eller 3D-bio.

Det sades mycket kolka saker under den här middagen dem var på, saker man kände igen sig i. Fast än jag är en vanlig människa och dem är kändisar. Har bara lyssnat på ett helt sommarprat och ni kan ju gissa vems. Precis. Alex. Men när jag såg programmet vart jag även riktigt sugen på att lyssna på Kattis Ahlströms sommarprat. Det känns som de är de människorna man kan känna igen sig själv i mest är intressant att lyssna på, för att man förstår de på något sätt. Säger den personen något så är det lätt att tänka: Jomen visst, så är det ju! Så rätt. Medan om en annan person säger samma sak så tar det ganska lång tid innan man förstår det, om man någonsin gör det. Hörde ni någon bra sommarprat i somras?

Tänk förresten vad mycket de måste leta igenom i sig själva för att få till ett intressant, roligt och härligt sommarprat. Rota igenom i sina gömda vråer, minnen och verkligen märker hur man varit med om, fast man mer än en gång känner: "Tänk om någon kommer på att jag är ingen."/ Kattis Ahlström.

Jag är hungrig, men annars mår jag bra!

Här sitter jag och känner mig tom i huvudet, är ashungrig. Vilket kan vara ganska skönt ibland, under perioden när man är som mest hungrigare så tänker man inte på alla i-lands problem. Helt plötsligt är det enda man tänker på att man är så hungrig, hur gott det skulle vara att äta en BigTasty på Donken. Eller en stor pizza. Förrvissa blir man alltid lite för mätt av en pizza, men det är gott innan det tar emot.

Så undra om det verkligen är så dålig att vara bo på något ställe där man inte tänker på alla i-lands problem, där man blir lycklig av småsaker. Jättesmå saker. Eller de kanske inte blir det, vad vet jag. När känner ni er lyckliga? 

Förresten måste jag tilllägga att min dag har varit så tråkig. Jättetråkig. Försov mig, tråkiga lektion. Satt kvar för länge i skolan, kunde tydligen åkt hem. Hemma har jag inte gjort mycket alls, kollat på Michael Jacksons´ "This is it". Svårt att sätta någon betyg på den riktigt eftersom det inte är en live-dvd. Inte en dokumentär eller vanlig långfilm. Underhållningsvärdet är väl bra ibland, mindre bra ibland.

Nu ska jag äta, men innan får ni ett skämt jag kom på nyss:

-Varför stannade europerna helt plötsligt när de såg indianerna?
-För att de lärt sig stanna när de ser en röd gubbe.


Här ligger jag i soffan...

...och känner mig manligt. Eller inte. Längtar nämligen efter nästa avsnitt av Paradise Hotel. Jag har aldrig varit någon som följt den här typen av dokusåpa, aldrig fått mersmak för det, eller snarare knappt sett. Jag minns när jag var liten under den perioden alla kollade på Big Brother - Programmet som alla snackade om. Utom jag. Hemma hos mig hade vi inte kanal5, utan mitt tv-tittande bestod på den tiden av att fredagsmys framför gladiatorerna. Fast saknar ändå det ibland, men det kanske inte skulle funka idag. Den typen av underhållning, vad tror ni?

Förresten visst är det häftigt att “fredagsmys” blivit ett riktigt ord som används dagligen? Bra jobbat OLW!

Men tillbaka till Paradise Hotel. Jag tror jag tyckte det kändes så skönt att se premiären av det för jag aldrig sett något sånt för. Kanske håller på att fylla ett hål ifrån min barndom nu. Jag vart verkligen glad av programmet, nöjt av att det var så fin musik i bakgrunden och så var det härligt att se alla vackra människor. Verkligen assnygga!

På tal om snygghet, någon som har ett eller två bra motivationsknep till att börja träna? Vill nämligen tappa ett antal kilo. Någon kanske har lust att bli min personliga tränare, var gärna lite elak!


Ritat...

...två snabba bilder idag.


Händerna som växt ut ur huvudet är iställer för "shoulder angels". Små samveten, ett ont och ett gott.


Och den här andra är en kille som tagit lite för mycket drugs, eller bara utslagen av något annat.

Otur i turen

Snön faller lätt ner från himlen blå,
medan jag tänker "Nu fan ska gud få!".
Ett par socker vore säkert bra om de inte var så fula,
ett bättre sätt att värme sig vore att strula.
Men gud har gett mig en ful finne på hakan,
med den kommer jag aldrig få ta hem hela kakan.
Jag är verkligen sämst på att stöta,
får jag en kindpuss är det på grund av röta.
Det närmaste jag kommit ett ligg
var när sjuksyster skulle kolla på min sak som inte var så big.
Hon sa "Kära barn, så liten och ful.
Med den här utrustningen kommer du aldrig få ha kul."
Åren har nu gått, 40-årskrisen är nära
och fortfarade har jag inte fått någon benen att sära.
Men så kom dagen då en kvinnas fittan stod på glänt
men åldern hade hunnit smyga på mig, jag var redan impontent!
Kära vänner, här får ni lite kompensation de dåliga uppdateringarna de senaste dagarna. En dikt, vi kan kalla den "Otur i turen"!

Snön faller lätt ner från himlen blå,
medan jag tänker "Nu fan ska Gud få!".
Ett par socker vore säkert bra om de inte var så fula,
ett bättre sätt att värme sig vore att strula.

Men Gud har gett mig en ful finne på hakan,
med den kommer jag aldrig få ta hem hela kakan.
Jag är verkligen sämst på att stöta,
får jag en kindpuss är det på grund av röta.

Det närmaste jag kommit ett ligg
var när sjuksyster skulle kolla på min sak som inte var så big.
Hon sa "Kära barn, så liten och ful.
Med den här utrustningen kommer du aldrig få ha kul."

Åren har nu gått, 40-årskrisen är nära
och fortfarade har jag inte fått någon benen att sära.

Men så kom dagen då en kvinnas fittan stod på glänt
men åldern hade hunnit smyga på mig, jag var redan impontent!

Utslängd igen...

...det händer mig ofta, lite över hälften av gångerna. Jag är ingen krogmänniska, men det är ju kul att mingla runt lite bara. Det som var jobbigt den här gången var att anledningen som jag vart utslängd för är inget jag kan skryta med alls. Inget var kaxig, ramlade runt eller gapat. Anledningen var att jag "gick konstigt". GICK KONSTIGT? Jag borde hålla mig till hemmafesten, eller?
Kan tilllägga att det här var en timme efter senaste drinken. 

Jag är ganska duktig på att agera konstigt tydligen, som i torsdags på praktiken. Bea står och pratar med en kompis som ska flytta utomlands, och sen säger de något om avskedsfest. I mina snabba tankar, som är lite FÖR snabba ibland så kopplar jag bara det att man blivit avskedad. Och för mig kändes det jättekonstigt att ha fest på grund av det så jag slänger ur mig "Inte en avslutningsfest då?". Det gick nog inte fram förens efteråt hur konstigt det var. De verkade vara så glada ändå, tack och lov för det. Ingen pinsam tystad trots missöde. Dennis - Fail 1-0

Förresten det här med vaccinet, ska ni ta sprutan? Jag ska det, har jag tänkt, om jag lyckas komma iväg. Läste i AB att man kan äta chocklad innan för att minska smärtan. Tur att man inte bor i Japan för där får man inte ha en kula större än 85 cm(90 cm för tjejer). Det är lagstiftat, har man över det får man böta. Kan inte lagen komma till Sverige så så slipper vi alla tjockisar, vore inte det härligt?


När sverige är som svenskast

Läste ni löpet igår?

"Idoljuryn gick före i vaccinkön"


När jag läste den rubriken tänkte jag bara svenskt. Så otroligt svenskt över att klaga över att folk går före i kön. Visst, det är aldrig trevligt men att det skulle bli en rubrik trodde jag aldrig, inte ens i vildaste fantasier. Men igår hände det, förmodligen skrevs löpsedelhistoria. Har svårt att låta bli att skratta - HA HA HA HA HA!

Köpte faktiskt aldrig den här tidningen,
någon som gjorde det och läste artikeln? Berätta vad det stod! Hur skriver man en helt uppslag om hur de gick före i kön. Jag är intresserad, fast det kom jag inte på förens efteråt, dumt nog.

På tal om att gå före i kön, minns ni den gamla reklamen med en gubbe som åkte förbi en hel vägkö i sin egen fil på motorvägen? Hela vägen var markerad med
BOSSE. Så otroligt cool han är. Letat i en kvart nu men lyckas inte hitta den någonstans. Vet du vart jag hittar den, länka?

Nu mina vänner så ska jag se film, ta hand om er så länge!

Snart studentfest

På fredag är det studentfest. Äntligen. Jag känner mig taggad till och från, kul att ha något att se framemot! Fast det jag inte ser fram emot är att beställa drinkar. Förr kunde jag dricka Jägershotar rakt av, men sist jag provade gick det inte. Jag kunde knappt smutta på den utan att känna mig äcklad. Det var som att dricka vin, fast värre. Mycket värre. Jag har aldrig varit förtjust i vin, inte ens första gången jag drack det. Det är ett litet härligt minne som jag tänkte dela med er nu. Here it goes:
När jag runt omkring femton, fjorton kanske, fick jag tag i min första flaska vin. Inget årgångsvin, ingen lyx, inte ens gott faktiskt. I vilket fall så var det någon gång under nian som jag skulle dricka den här så jag och två dåvarande polare, John och Oskar, hemma hos en av dom. John hade en ett litet eget hus på deras tomt, någon som kändes fett lyxigt då, även om det var mitt ute i skogen. Och där inne satt vi i hans ganska så stora soffa och lyssnade på Dj Mangoos Eurodancer samtidigt som vi kollade på någon urtråkig komedi, men det gjorde inget för jag hade min flaska vin. Så tänkte jag. Häller jag i mig den så blir jag nog aspackad. Jag var så exalterad att jag nog verkade full innan jag ens börjat dricka, lite som killars motsvarighet till att vara fnittrig och på bushumör.
Jag öppnar flaskan och luktar på den i kanske en halv sekund. Den luktar illa, verkligen inte alls som någon läsk eller saft. Jag minns inte vad jag hade väntat mig innan, men lite godare kunde det väl ha fått lukta. Där sitter jag med min flaska och får höra “Men du måste ju dricka det fort för att bli full”. Men det går inte fort. Det går jättesegt. Jag tar en klunk lite då och då, knappast utan att göra en grimas, men utan att tappa humöret. Jag är fortfarande lika hyper. Ännu mer tror jag jag blir av kicken. Det bästa på hela kvällen måste varit när John sa: “Det tar en timme innan man börjar bli full.”. Där fick han mig på plats, verkligen. Men jag kunde ju inte erkänna det, istället fortsätter jag och spela full. Vilken jäkla dåre man var då. En riktig dåre. Minns ni er första riktiga kontakt med alkohol? Berätta gärna!
På fredag är det studentfest. Äntligen. Jag känner mig taggad till och från, kul att ha något att se framemot! Fast det jag inte ser fram emot är att beställa drinkar. För jag har ingen aning om vad jag ska dricka. Förr kunde jag dricka Jägershotar rakt av, men sist jag provade gick det inte. Jag kunde knappt smutta på den utan att känna mig äcklad. Det var som att dricka vin, fast värre. Mycket värre. Jag har aldrig varit förtjust i vin, inte ens första gången jag drack det. Det är ett litet härligt minne som jag tänkte dela med er nu. Here it goes:

När jag runt omkring femton, fjorton kanske, fick jag tag i min första flaska vin. Inget årgångsvin, ingen lyx, inte ens gott faktiskt. I vilket fall så var det någon gång under nian som jag skulle dricka den här så jag och två dåvarande polare, John och Oskar, hemma hos en av dom. John hade en ett litet eget hus på deras tomt, någon som kändes lyxigt då, även om det var mitt ute i skogen. Och där inne satt vi i hans ganska så stora soffa och lyssnade på Dj Mangoos Eurodancer samtidigt som vi kollade på någon urtråkig komedi, men det gjorde inget för jag hade min flaska vin. Så tänkte jag. Häller jag i mig den så blir jag nog aspackad. Jag var så exalterad att jag nog verkade full innan jag ens börjat dricka, lite som killars motsvarighet till att vara fnittrig och på bushumör.

Jag öppnar flaskan och luktar på den i kanske en halv sekund. Den luktar illa, verkligen inte alls som någon läsk eller saft. Jag minns inte vad jag hade väntat mig innan, men lite godare kunde det väl ha fått lukta. Där sitter jag med min flaska och får höra “Men du måste ju dricka det fort för att bli full”. Men det går inte fort. Det går jättesegt. Jag tar en klunk lite då och då, knappast utan att göra en grimas, men utan att tappa humöret. Jag är fortfarande lika hyper. Ännu mer tror jag jag blir av kicken. Det bästa, nu i efterhand, på hela kvällen måste varit när John sa: “Det tar en timme innan man börjar bli full.”. Och då hade det MAX 10 minuter sen jag börjat dricka ur flaskan, som inte var slutförens en halvtimme senare. Där fick han mig på plats, verkligen. Men jag kunde ju inte erkänna det, istället fortsätter jag och spela full. Vilken jäkla dåre man var då. En riktig dåreHar ni något roligt första minne från er kontakt med alkohol? Berätta gärna!

Studenten närmar sig!

Hej! Egentligen gillar jag inte skriva när jag är sur, eller lite... nere. Inlägget känns så emo då, och då blir det inte så kul att läsa. Kanske blir på bättre humör av att skriva av mig. Jag är sur för att jag blir så trött på saker. Det gick inte att byta praktiken förens efter lovet, jullovet alltså. Det här stället jag är på, en leksaksbutik, får jag inte ut något av. Jag har knappt lärt mig något på det stället jag är, eller blivit bättre på att hantera kunder. Det händer för lite, allt jag lärt mig där kunde jag lika gärna lärt mig på en effektiv treminuterskurs. Timmarna går, där står jag. Går jag. Rör jag mig. Rättar till i hyllor och ställer ut varor någon gång ibland.

Någon som har någon förslag på en rolig praktikplats? Det skulle underlätta sjukt mycket, det är så svårt att se framåt annars. Veckorna går. Många brukar säga att de slösar bort 2 timmar av sina liv när de ser en dålig film, och så känner jag. Att jag kastar bort tid. Fast mer än 2 timmar. I och med att min praktik är så tråkig är det enda jag känner att de här två dagarna i veckan drar i sär klassen, för de är ju just i slutet av veckan som allt är mest avslappnad. Men över till det roliga som hänt idag då!

Mössprovning, jag provade studentmössor! Shit vad skönt det kändes. Så otroligt kul att ha valmöjligheter. Tänk, studenten närmar sig faktiskt på riktigt nu och det firade jag genom att beställde den finaste mössan, Brilljant. Med stor bokstav för den hette faktiskt så. Och sen två t-shirtar till. Måste gå in och ändra i beställning för hade missat det klassiska köp tre betala för två. Eller inte missat helt, hade sett det i katalogen, hade bara inte kopplat det. Jag är så smart ibland. Eller? Haha. Ta hand om er kära vänner! 

Svensk musik

Jag känner mig lycklig. Riktigt jäkla lycklig. Och hela känslan kommer bara för jag lyssnar på musik, vilket jag gjort sjukt lite på senaste tiden för min dators ljud varit trasig och jag inte orkat fixa det. Men det bryr jag mig inte om just nu, för vem vill ta tag i problem när man känns som man redan uppnått allt. Magi!

Det är något speciellt med svensk musik, för att det är mitt modersmål. Jag är inte dålig på engelska eller så, men det är en helt annan sak när man inte alls behöver koncentrera sig alls, utan bara sluta ögonen och njuta. Det kanske är bara jag som känner så? Eller gör ni det?

De finns två svenska som jag tycker är absolut bäst; Martin stenmarck och Veronica Maggio. Martin för att han är så otroligt skön lirare, han sprider så mycket energi. Och hans röst är nog den häftigaste rösten jag vet, skulle döda för den. Och sen är det Veronica, denna fantastiska sångerska som har texter som är så jordnära och man bara kan förstå. Nej nu ska jag snart sova, men innan det avnjuta ett fina låtar. Lyssna på världens bästa låt innan ni går och lägger er förresten. God natt kära vänner!

Världens bästa låt? Vilken är det? HÄR. NEDANFÖR! NJUT!Tillägg: Efter att ha knarkat musik i säkert en timme måste jag lägga till den här låten. Också sjukt bra! Robbie är GRYM. Njut igen. Har ni inte fått öronorgasm än så får nog det ni. Ni MÅSTE få det nu!


Animationer på menyn

Vilket jobb det är att laga thailändsk mat. Har aldrig någonsin gjort det förens idag. Även om det säkert var en av de enklare tog det lång tid. Där stod jag och mor, hon fick faktiskt hjälpa till, snällt av henne. Trots att jag fick hjälp var svårt att hålla sig lugn. Speciellt samtidigt som syrran sprang runt och fotade med mobilkamera. Batterierna var slut på den riktiga, vågar knappt kolla på bilderna eftersom de är till en kokbok, hoppas de inte är så dåliga att de inte ens går att fixa till i Photoshop. Hoppas!

På tal om digitalt skapande, jag har animerat lite idag. En kille som tar upp en nalle ur en låda och sparkar in den i väggen, vart inte helt nöjd, men är väl inte tillräckligt bra för att få till mina visioner helt än. Testar lägga upp den här nu, ingen clean-up på det, därför den ser kladdig ut. Men övning ger väl färdighet, kul är det i vilket fall! Men svårt att få det där fina flytet och perfekta poserna. Öva, öva, öva!


Kille som sparkar på nalle.

En runcykel, bättre flyt.

2014

Nu ska jag berätta vad som händer 2014, häng med.
Jag och Miche har bestämt oss för att vi ska gifta oss så vi har spenderat hela sommaren hemma. Inte för romantikens skull utan för att vårat bröllop kommer kosta så otroligt mycket. Dessutom har vi blivit tvungna att stryka smekmånaden till Thailand och kommer istället tillbringa fyra veckor uppe i en lägenhet i Umeå. Billig att hyra, och så är det helt säkert att vi inte blir avslöjade. De andra ska TRO att vi varit utomlands, för att fördriva tiden där uppe skriver Miche en dagbok och jag skriver en berättelse om våran otroliga smekmånad in i minsta detalj. Och slänger ihop några bilder så att de finns bevis på att vi varit där.
Då var det dags, äntligen, efter flera timmars makeup och håruppsättningar. Eller mest för Miches del, jag rättade bara till min slips och rättade till kragen några gånger. Brudmarschen börjar spela och allt går som planerat hela vägen fram till altaret och prästen börjar tala. “Tager du denna…”  Nej! Tänker jag, samtidigt som jag ser paniken i Michelles ögon. Innan prästen talet färdigt skriker hon “NEJ! Jag vill inte gifta mig!”. Situationen blir konstig, men på samma sätt som i den där friends reklamen när en rödtott blir mobbad för sin hårfärg och en snygg tjej färgar det i samma nyans säger jag “Inte jag heller!”. Det blir ännu mer underlig stämning efter det, undra vad de som kollar på tänker; Vill de inte gifta sig? Vad gör de då här? Men för att lätta upp allt följer jag upp det med “…men jag älskar dig ändå!”.
Här slutar jag, resten får ni hitta på själva. Okej. Allt är påhittat, men det kan väl vara kul för det? Hjälpte henne med att få ordning på hennes nya blogg idag. Check it out here!
Nu ska jag berätta vad som händer 2014, häng med.

Jag och Miche har bestämt oss för att vi ska gifta oss så vi har spenderat hela sommaren hemma. Inte för romantikens skull utan för att vårat bröllop kommer kosta så otroligt mycket. Dessutom har vi blivit tvungna att stryka smekmånaden till Thailand och kommer istället tillbringa fyra veckor uppe i en lägenhet i Umeå. Billig att hyra, och så är det helt säkert att vi inte blir avslöjade. De andra ska TRO att vi varit utomlands, för att fördriva tiden där uppe skriver Miche en dagbok och jag skriver en berättelse om våran otroliga smekmånad in i minsta detalj. Och slänger ihop några bilder så att de finns bevis på att vi varit där.

Då var det dags, äntligen, efter flera timmars makeup och håruppsättningar. Eller mest för Miches del, jag rättade bara till min slips och rättade till kragen några gånger. Brudmarschen börjar spela och allt går som planerat hela vägen fram till altaret och prästen börjar tala. “Tager du denna…”  Nej! Tänker jag, samtidigt som jag ser paniken i Michelles ögon. Innan prästen talet färdigt skriker hon “NEJ! Jag vill inte gifta mig!”. Situationen blir konstig, men på samma sätt som i den där friends reklamen när en rödtott blir mobbad för sin hårfärg och en snygg tjej färgar det i samma nyans säger jag “Inte jag heller!”. Det blir ännu mer underlig stämning efter det, undra vad de som kollar på tänker; Vill de inte gifta sig? Vad gör de då här? Men för att lätta upp allt följer jag upp det med “…men jag älskar dig ändå!”.

Här slutar jag, resten får ni hitta på själva. Okej. Allt är påhittat, vi har ingen relation alls. Jag är lika mycket singel som innan. Men det kan väl vara kul för det? Hjälpte henne med att få ordning på hennes nya blogg idag. Check it out here!

Orkar inte...

Jag stannar hemma idag. Jag vill inte var på en praktikplats som ligger “mitt i stan”, som visat sig vara kring en kvarts gång från centrala stan. Den enda jag gör är att rätta till i hyllorna och ställer ut varor. Lycka till att få tiden att gå då, plus att det oftast är ganska lite kunder. Och vad kan de fråga om leksaker? Ingenting. Eller egentligen finns det väl massor att fråga om dom, men ingen gör det för de är inte intresserade. De enda kunderna undrar är vart de finns, och det typ allt. Jag vill känna att jag gör någon nytta, och kunna sälja, inte bara visa. Blivit helt avskräckt från handel i och med det här, just för att det är lika tråkigt som att gå runt och städa hemma en heldag, dagen innan du vet att de kommer se stökigt ut snart igen på grund av någon fest. Jag ska försöka byta praktik, hoppas det går. Ska höra på Elgiganten eller något åt det hållet, på något ställe där jag är lite intresserad av en del saker. Det går ju knappast att sälja om man inte brinner för det man ska sälja, det blir bara lamt. Har ni någon praktik? Har ni kul där?

Vad ska jag göra istället idag då?
Inte vet jag. Komma igång med grafiken igen så jag kommer in på högskola kanske, eller sitta och rita massor idag. Utvecklas, göra något mer vettigt, något som ger mig något. Något förslag på vad jag ska rita?

Förresten, det var länge sen jag vaknade och var så här sur på livet i allmänhet. Ni kanske märkt det. Bäst att tänka på något kul, eller komisk situation.

När jag var i Uppsala förra eller förrförra veckan och satt där med en vän på en bänk framför ån som går genom stan och titta på domkyrkan och pratade diverse saker. Helt plötsligt kommer det ett gäng engelsktalande person och ställer sig bakom oss. Okej, det låter dramatiskt, men det var en upphöjning på en meter och staket emellan, och kanske en halvmeter till godo. Men sen börjar de fota, med blixt, och inte ett eller två kort utan massor! Där sitter vi och blir behandlade som kändisar. Inte den fina sidan av behandlingen dock, utan mer den jagad-av-paparazzis-delen. Fast egentligen tog de säkert bara kort på kyrkan och kanske ån och de andra som fanns där. Någon restaurang. Men det kändes lite annorlunda i vilket fall, jag menar… det fanns säkert 100 meter med tom plats åt varje håll därifrån och de ställer sig ändå där. Så otroligt osvenskt, fast visst, det hade ju sin anledning.

Nu vart jag på bättre humör. God morgon vänner!


Underligt...

Underlig sitation idag på praktiken. En kund tittar på mig och ser lite frågande ut och säger glatt "Hej!". "Hej!" svarar jag, och tar för givet att han har en fråga. Stannar upp och ett par sekunder senare säger han "Nej, jag bara funderade". Jaha, tänkte jag. "Ni har så mycket att välja på". Vad svarar man på det? "Javisst!" och så går jag vidare. Egentligen borde jag väl varit mer serviceinrikad och frågat; "Hej, vad kan jag hjälpa dig med". Men ha såg ju så FÖRBASKAT frågande ut. Förresten, tyck lite synd om mig nu, för jag åt inget under hela arbetsdagen idag. Ingenting! Mitt bankkort är ju av och hade glömt pengar hemma.

Ska tömma maskin nu, diskmaskin alltså, inte datorn. God kväll!

Rädsla och övernaturliga händelser

Övernaturliga fenomen, spöket, saker som flyttar sig utan att någon rör dom. Jag skulle gärna tro på sånt. Mycket skulle vara så spännande då, som när man ligger i sängen och ska sova och hör något ljud. Istället för att man försöker förstå den logiska anledningen till allt ihop så skulle jag bara ligga kvar där och fantisera om vad det är för läskig som döljer sig bakom det kusliga ljudet samtidigt som gåshuden kryper fram mer och mer. Jag sluter ögonen hårt, så hårt att ögonlocken ser ut som hoppressade dragspel. Efter det klarar jag inte öppna dom. Jag är livrädd, rädd att se ett läskigt ansikte framför mig om jag öppnar dom, eller en som står med en yxa i stridsposition. Jag blundar ännu hårdare nu för att inget ljus ska kunna ta sig igenom. Lyckas jag mot förmodan somna, av utmattning eller så, kommer jag vakna av att jag ser någon i rummet. Kanske en gammal man som stirrar på mig med en hagelgevär där jag är målet och lämnar ett diffust budskap genom att säga “Nästa gång trycker jag av”. Men jag är aldrig med om något sånt här, måste man tro på spöket för att det uppenbara sig? Tror ni på spöken? Berätta gärna om första gången ni kom i kontakt med något övernaturligt, för jag vill hitta dit. Alla tips är välkomna!

För ett tag sedan gick en svensk miniserie på SVT. Mannen under trappan hette den. Ett oräkneligt antal gånger fick jag gåshud gång på gång av detta skräck-drama, och känslan var så underbar. Nästan så att man ville pausa men något fick en att vara dum nog och se vidare. Få mer rysningar. Förresten, några skräcknoveller eller böcker ni rekommenderar? Länka eller säg vad dom heter i så fall!

Måste gå strax, så får skriva det här sista kort.

Jag måste skriva en till sak om döden som jag missade i ett tidigare inlägg. Min relation till döden är inte alls stor, men jag har stor respekt för den. Under hela mitt liv har jag kommit i kontakt med två videoklipp där folk omkommit. En var när en militär får sitt huvud avskuret, det klippet såg jag inte hela, utan bara kanske 2-3 sekunder för flera år sedan. Det andra är en tjej i 20-års åldern som hoppar bungyjump där idioterna har tagit fel lina. En lina som är dubbelt så lång. Innan hoppar ser hon spänd och lycklig ut, sen hoppar hon, åker fort ner mot marken. Förstår ni skräcken hon måste känna när hon märker att de inte tar stopp, den måste vara enorm. I alla fall de här klippen sitter jämt kvar i mitt huvud, jag kan inte få bort dom. Vet ni hur man kan få bort såna jobbiga minnen?


En tanke om skratt!

Klockan är snart två, en halvtimme kvar tills jag börjar. Jag har världens hål i schemat här på grund av att jag valde bort psykologin, verkade inte riktigt vara min grej. Eller det var nog mer att jag gillar ha egna teorier om saker och ting, att ibland välja annat än bevisad. Att vara kreativ är viktigt. Jag vill inte förstöra min fantasi med massa tråkiga fakta, jag vill skapa! Skapa saker folk tycker om, precis av den anledningen bloggar jag. Göra så ni skrattar eller blir underhållna. Fast själv så skrattar jag inte åt så ofta framför datorn längre, eller inte åt samma saker. Det känns som att jag har blivit immun mot alla de här roliga videoklippen på Youtube. Känner ni också så? Att ni sett för mycket.

Däremot emot har jag börjat kunna skratta åt konversationer på Msn på samma sätt som om jag pratar om i verkligheten, vilket jag nästan tycker är lite läskigt. Att det börjar bli som samma sak alltså, jag vill inte att det ska vara så. Tänk om man till slut börjar njuta på samma sätt framför datorn som i verkligheten. Tragiskt!


Det här med att sova ordentligt...

Jag var på handledarkurs idag för andra gången i mitt liv, anledningen var att min far inte haft så mycket tid att övningsköra så denna gång var min mor med istället vilket kändes bra. Innan jag steg in i det där rummet tänkte jag: N-E-J, inte samma sak igen. Tre timmar i repris. TRE TIMMAR. Men vet ni vad? Jag hade fel. Okej, inte helt fel, det var ju fortfarande en handledar kurs. Men kursledaren här var avslappnad och hade till och med viss humor, något som gör att de här timmarna går fortare än vad man tror. Under hela den här fastnade jag för ett parti. Ett parti där de tar upp om hur tonåringarna vänt på dygnet och de inte vet riktigt varför, och de värsta kände jag att jag inte heller hade en aning.

Jag tycker jag BORDE ha en aning om varför, men jag har inte det. Ändå har jag vänt på dygnet oftare än min dygnsrymt vart normal. Känner ni igen er? För mig känns det ganska naturligt, förutom en sak; Att gå upp på morgonen när man lagt sig omkring två-tre-fyra känns inte alltid så bra. Ni vet när man vaknar, hoppas på sovmorgon men det blir bara tvärtom. Som mest är det tio minuter tills bussen går. Upp ur sängen, på med boxer -- Ja, tar på, inte byter. Jag är en av alla dessa nakensovare, fast det är väl ganska inne nu, är det inte? -- ,jeans, T-shirt. Sen blir det snabbt ner för trappan, in i badrummet och fixa håret samtidigt som jag borstar tänderna. Eller försöker fixa håret i alla fall, det är alltid lite jobbigt när man känner tidspressen. Skynda, skynda är det enda hjärnan säger en del av hjärnan, samtidigt som en annan del säger: “Stanna upp! Kolla dig i spegeln igen. Är du verkligen tillräckligt snygg?” Händerna letar sig upp i håret igen och drar igen det på något konstigt sätt utan att göra någon skillnad från det innan. Vilket märkligt beteende.

Ute i hallen ser jag mina skor, hoppar i dom och drar på mig jackan, trycker ner dörrhandtaget och lyfter blicken. Nej. Inte igen. Bussen åker utan mig, ovanligt. Att jag aldrig lär mig. Är ni också dåliga på att komma i säng?

Förresten, glöm inte att kika in Carolines blogg, hon ska bli bloggdrottning. Eller nya Kissie. Eller… egentligen gör hon det mest bara för en vadslagning där, som det ser ut just nu, hon är dålig om hon förlorar och… det händer inget om hon vinner. Spännande va? Lycka till!

Drömmen om en underbar frukost


Visst är det skönt sova, men ibland när jag går och lägger mig så är jag bara otroligt sugen på frukost. Fast frukost som den smakar precis när man vaknar. Det som är problemet är att jag aldrig, verkligen ALDRIG hinner med den här lyxfrukosten jag drömmer om på kvällarna.
Vet ni vad jag tänker ibland? Att tänk om allt det här jag skriver är helt ointressant. Men just nu har jag egentligen inte något speciellt. Gonatt vänner!

Ungefär så här ser min drömfrukost ut. Eller inte absolut drömfrukost, utan som jag
skulle vilja att min standradfrukost skulle se ut.

Visst är det skönt sova, men ibland när jag går och lägger mig så är jag bara otroligt sugen på frukost. Fast frukost som den smakar precis när man vaknar. Det som är problemet är att jag aldrig, verkligen ALDRIG hinner med den här lyxfrukosten jag drömmer om på kvällarna. Jag tänker inte ens försöka för jag är för slö på morgon, en sådan fin frukost ska ätas i lugn och ro, helst till någon fin musik, eller kanske en inte alls för hyper radioshow, om det finns någon sånn. Gör det? Inte som det på RixFM eller Vakna med the Voice.
Är det någon av er som hinner med dessa lyxfrukostar? Hur gör ni? Är det så underbart som det verkar?

Vet ni vad jag tänker ibland? Att tänk om allt det här jag skriver är helt ointressant. Som just nu, nu när jag inte har något speciellt att säga egentligen. Inget har hänt idag, jag skulle egentligen vart med en vän men han var sjuk så jag har spenderat tiden hemma, insprierade va? Inte så, men nu ska jag se klart Djävlen bär PradaGonatt vänner!

Allt flyter - inte alls

Sista dagen på lovet nu. Det känns inte alls speciellt kul för att jag ägnat halva lovet att ligga i sängen på grund av någon sjukdom. Fastän det är influensa tider gick jag aldrig till läkaren och kollade det. Tänk om jag haft svinis, svininfluensan ni vet, utan att jag vetat om det. JAG HAR HAFT SVINIS! Det ni, eller jag hade lite feber och andra syntom, men det känns inte alls lika tufft att säga “jag har haft svinis symptom”. Utan jag vill ha varit nära döden någon gång, riktigt nära. Men det har jag inte. Aldrig.

Jag satt och funderade över det här om dagen efter jag läst en text om just en person, i det här fallet Alex Schulmans nära döden upplevelser som ni kan läsa här. Det fascinerade mig något enormt. Jag vill verkligen inte dö, men jag gärna vara sådär otroligt nära att man får se vad som händer i det tillståndet man är helt säker på att hela en livs ska ta slut, att nu skriver jag mitt sista kapitel. Har ni varit med om det? Berätta gärna i kommentarfältet då.

Okej. Inte för att man är så otroligt nära döden för att man har svinis, det är ju precis som vilken influensa som helst, enda skillnaden är att den har ett tuffare namn.

Jag förstår faktiskt inte att jag lyckats undankomma detta fenomen, super-nära-döden inte svinis, med tanke på vilken otur haft periodvis. Senast i fredags så gick mitt bankomatkort av när jag körde in det i automaten, visserligen har jag haft en del sprickor i det ett tag men att det just gick sönder vid det tillfället var så komiskt. Humorn i det låg i att jag precis innan det sagt “Hoppas bara inte mitt kort går sönder nu”. Jobbigt värre eftersom jag har slut på pengar på mobilen och skulle verkligen behöva fylla på, det blir så primitivt annars. Liksom om man ska ha tag i någon så är det ju via mobilen man gör det, eller Msn. Men om personen inte är inne där, då blir det svårt.

Den värsta otursperioden, hittills, i mitt liv hade jag när jag var tretton eller fjorton år. Hela den våren gick jag med en eller annan skada. Allt började med att jag var målvakt på skolidrotten när vi spelade handboll och fick en hård boll på fingret. Vänstra lillfingret. Än idag så är det lite mer svullet än det andra, fast det syns bara om man sätter de bredvid varandra. Hade de haft ansikten hade de varit som Kling och Klang i Pippi, en tjock och en smal. Precis när mitt finger hade läkt kom sportlovet. Äntligen skulle jag få åka lite snowboard, som jag förvisso inte är direkt bra på, men jag vet att det är kul.

Efter ganska många åkt lyckas brädan ta stopp emot snön och jag flyger bakåt ett par meter. Dunk. Ont, jag minns att det gjorde ont. Tydligen var det första jag sa efter det “Vart är min mössa?”, sen bad jag min far sluta skratta. Han visste ju inte att jag blivit skadad på riktigt för de flesta gånger när man faller är det ju bara ställa sig upp och åka vidare. Men den här gången hade något hänt. Det var mitt ben, en spricka i låret.

Lite mer än en månad efter det hade sprickan nästan läkt helt, även om den fortfarande kändes lite. I vilket fall så var det dags att ha aktivitetsdag i skolan, och jag kände att jag kunde åka med till Romme, en skidanläggning. Ni förstår vad som kommer hända va?

Tredje åket. Jag låtsas att jag är Tony Hawk, fast på snowboard, mest för att jag inte vet namnet på några kända snowboardåkare. Det går fort. Först åker jag ner för den första delen av den branta backen. Sen kommer det en möjlighet att svänga åt två olika håll, höger och vänster. Höger tänker jag. Svänger. Åker ner för backen. Det känns som jag åker 70 km/h fast det säkert var mycket, mycket långsammare. Sen kommer en uppförsbacke. När uppförsbacken kommer är jag smått felvänd och kan inte svänga och jag är på väg att åka av banan in i ett par träd. Men det händer aldrig. Fortfarande felvänd åker jag vidare tills brädans baksida hackar tag i marken. Där flyger jag i några sekunder. Landar hård. Skyndar mig att vänta mig rätt, och inser att jag är precis under liften. F-A-N tänker jag, pinsamt, bäst att ta sig upp och åka vidare ner fort. Men när jag böjer mig framåt för att spänna upp bindningarna märker jag att jag inte kan röra högra armen. Och där sitter jag, som en invalid, med skammen. Skammen att inte våga säga hur det ligger till. En spricka i höger arm.

Har ni haft någon otursperiod någon gång? Förresten, någon som har drabbats av svinis?


bloglovin
RSS 2.0