Träna eller dö

Sneglar mot hantlarna som ligger i hyllan, där ligger de med minimalt med tyngder på sig, ändå vrider jag mig tillbaka mot skärmen och sjunker ihop djupare i fåtöljen. Jag ser hur tre msn-konversationer blinkar, men jag orkar knappt svara. Utanför mitt fönster ser jag snö. Stenar, grannar och snö. Jag borde ut och springa. Eller förresten, jogga kanske, om jag försöker springa kommer jag ge upp efter tre minuter. Fast det kommer jag väl med jogga också. Gå då? Men nej, det ger för lite. Men kan inte gå och tro att man blir smal. Visst måste man gå en timme för att det ska räknas, det är ju idiotiskt länge. Kan inte kroppen anpassa sig efter dagens liv med dator, tv och allt vad det heter. Stillasittande heter det. Och ändå låta kroppen vara lite snygg, lite i trim. Liksom ut i fall att man skulle bli jagad av en chef som nyss fått världens utbrott, så man slipper dö. Träna eller dö?

Okej, väljer nog träna. Efter sportlovet börjar jag. Det säger jag till mig själv nu. Och till er. Måndag-tisdag-onsdag.Kan man beställa gymkort i förväg? Jag köper det imorgon. Binder upp mig, igen. Eller orka träna själv. Ska jag vänta tills jag hittar någon att träna med? Eller då blir det säkert aldrig av. Träna först - få med någon sen. Bra. Låter perfekt. Bra jobbat Dennis! Nej förresten, bra TÄNKT. Men gör det då för fan!

Videoblogg #2 (Höj!! ljudet blev lågt. Sorry!)


Fick bönesvar!

Istället för att göra i ordning någon mat idag slängde jag i mig ett par mackor lite för hastigt för att njuta, men tyckte inte det gjorde något, det var ju ändå inget gott bröd. Mer ett äta-bör-man-annars-dör-man-bröd. När brödet inte är slut hemma så består det för det mesta av grovt bröd eller skogaholmslimpa. Ibland något Pågens, bakat med kärlek-brödet, ni vet. Men ingen av de där brödsorterna är jättegott. Så medan jag satt och åt fällde jag en besviket kommentar till brosan om att vi aldrig har något gott bröd hemma(Det där var min "bön", ingen riktig kanske, men ändå ett slags rop på hjälp(Vilka överdriva utryck jag använder!!)). Fast än det inte var helt sant så läste GUD av min tanke och sände den vidare till morsan.

För när hon kom hem hade hon med sig en stor påse med tekakor, och en annan med annat bröd. Men det köper man ju jämt när man storhandlar, ingen direkt slump? Men hon hade bara köpt bröd. Inget annat. Ni sitter jag här och äter tekakor och dricker varm Oboy. Som jag njuter. Det är ett mirakel!

Fortfarande sjuk...

Jag var på äventyrsbadet Fyrishov i helgen. När jag är där älskar jag att åka vattenrutschbanan. Det är så kul att vara bra på något! Bra på att vadå…? Åka rutschbana? Ja. Det finns nämligen en tidtagare installerad på den. Varje gång jag åker satsar jag stenhårt. Jag putar ut med baken för att få så mycket fart som möjligt, sen svingar jag mig ut i banan, spänner upp ryggen för att få så lite motstånd som möjligt och går i mål på… "Nytt bästa".

Tvåa på listan av saker jag helst gör där skulle lätt varit bubbelbadet om det inte var för alla småbarn som håller på att skrika så högt det kan i badhuset, samtidigt som andra småbarn simmar runt i bubbelpoolerna och plaskar eller tar tag i en som stöd. Säkert jättecharmigt om det inte vore för att man kommer till den bassängen för att ta det lugnt och koppla av. Men i en bassäng till för att ta det lugnt i känns bebisar oerhört malplacerat.

Istället är tvåan att stå i duschen - Få saker som är mysigare än när ett wannabe sommarregn faller ner över kroppen. Bara stå där och ta det lugnt. Tog en sån skön dusch idag, lika härligt som vanligt. MEN när jag blev ur duschen såg jag ingen handduk, någonstans. Eller… inget badlakan. Det fanns en handduk - sån där som är till för att torka händerna på. Liten, verkligen jätteliten. Så efter ett par ögonblick backar jag tillbaka in i duschen, står där och lutar mig tillbaka men överväger till sist att ändå använda handduken. Den lilla. Vilket i-landsproblem.

Är sugen på Oboy. Minns ni den där gamla reklamen "Hur blandar du?", när de kysser varandra. Ni vet vilken jag menar, eller hur? Visst är den bra! Fyndig. Men jag hittar den inte, någon som vet kan länka till den? Snälla, hittar den inte. Vill se. Lovar att publicera din bloggadress i ett inlägg tillsammans med den videon till dig som länkar den först. Frukost nu! God morgon!!


Ni får nöja er med att se mediahoran #1 a.k.a. Dogge blanda Oboy istället,
rätt kul! En äkta förortsoboy!


Videoblogg #1


Hatar journalisten som valde den här bilden Gynning?!

 

Eller vill de bara få henne att framstå som lika ful som Höglund? Gynning ser ju faktiskt
bra ut annars, och passar till formatet!

 


En bra lärare, eller ja... praktikant!

I början av terminen drog en ny kurs igång, en kurs i Religion. Kursen inleddes riktigt, riktigt segt och tråkigt. Vi fick se en film om hinduismen. En gammal och tråkig film. Det var en sån där typisk film som man hoppades att den skulle ta slut hela tiden, ett sömnpiller. I nästan en timme var det avslappnande musik i bakgrunden som skulle passat på ett spa, samtidigt som det var en harmonisk berättarröst. Det låter underbart, jag vet, men det passar inte alls när man ska ta in information. Dessutom kändes vartannat klipp under sista halvan av filmen som en final, det nästan blinkade skylt med texten "Här är poängen!", och då tänkte jag såklart "Aha, där kom poängen". Men det gjorde det inte.

Efter den här filmen var jag inte sugen på religion mer, som jag redan sen innan inte gillat. Då hände något: Vi fick en praktikant.

En kille på ett par år under tretio. Rolig i lagom mängd, bara när det behövs. Istället för att öppna munnen och rykta från tårna att vi ska vara och tysta använder han en annan metod för att få tillbaka uppmärksamheten: Han använder ungdomliga utryck som "What the fuck", sjukt nice och sånt som man inte räknar med att höra från en lärare. I de flesta fall skulle det här säkert bara varit fånigt, men det går hem på honom, passar liksom. Kanske ropar han inte åt oss att vara tysta för att han fortfarande vill göra ett bra intryck, fast hoppas det är för att han minns hur jobbigt det är med skrikande lärare. Tycker att man kan införa en del i lärarutbildningen som heter "Lär dig tala till folk som inte vill lyssna". Där man får sådana tips. Hoppas!

Jag har aldrig varit intresserand av relgion alls, är fortfarande inte överdrivet intresserand av det, men tillräckligt för att ta till mig och tycka det är spännande. Så pass att jag fick riktigt bra på senaste provet! Tack J! J… Det stod slash J på slutet av provet. Verkar inte som någon minns vad han heter, ingen vågar riktigt fråga heller. Men han är bra i alla fall, den där J!


Är jag småfull idag?

För ett par timmar kunde jag inte fokusera på något alls, jag var helt avstängd. Det var nästan så att allt vinglade, typ som en lättare fylla. Det fanns dock minst en skillnad: Jag blev inte bättre av att dricka en liter vatten. Istället flöjdes det upp med att jag träffade på en bekant som förvarnat att hon skulle dit, snackade med henne medan jag larmade jeans, som kan gå till på följande sätt:

Man lägger jeansen i en hög, lyfter upp det högra benet, sätter i en nål och sätter larmet på utsidan. Sen bläddrar man vidare till nästa par jeans. Så ska det gå till, smidigt och bra.

Men så bra gick det inte idag, istället bläddrade jag ett ben i taget och satte dit ett larm vilket resulterade i att jag lyckades larma både på vänster framben och på rätt ställe. Det var där någonstans jag insåg att min yrsel inte var inbillad. På väg till bussen med en dubbel cheeseburgare i handen blir jag haffad av en kille som säljer mobiltelefoner och abonnemang, men jag avslutar det hela med att berätta om CSN-erbjudandet och säger honom att satsa på de som är lite äldre som inte har den förmånen och sen säger jag "Lycka till!" glatt och ärligt. Haha. Sen när gör man det? Är jag lite smålullig idag tro?


Har du sett Förkväll? Med trendiga Elisabth Höglund...

Niklas Wahlgren lagar mat, en utvald person stylas om och Elin Kling kommer på besök och pratar om mode. Och någonstans mitt i allt det här finns en intervju med en kändis.

Det känns konstigt att se någon som man vet håller på med sång och är främst känd för barnprogram stå och laga mat, det känns ganska så malplacerat. Det spelar ingen roll om han gått på någon kockskola innan, han ska inte stå där. Att sen ingen av programledarna inte är programledare från början gör att det hela blir rätt dåligt, klumpigt och… allmänt fejkat. Okej, programledarna för Melodifestivalen i år har inte heller några direkta programledare, men de har åtminstone tv-vana profiler, så det blir bra ändå.

Förkväll var faktiskt ganska bra en gång i tiden, då programledarna var Carina Berg och Carolina Gynning. De hade personlighet och kemi, programmet var underhållande. Men nu har det fallit platt. De värsta inslaget i hela programmet är att se Elisabeth Höglund sitta ner och intervjua Elin Kling om mode. Har ni sett henne hur hon ser ut? Höglund alltså. Hon är den människa som helt saknar något som har med mode att göra i sin garderob och ändå kan slänga ur sig "En sån har faktiskt jag" och le brett, och tro att hon har någon form av koll. Stackars Elin som får sitta där och hålla en dialog med tanten som hon nog helst av allt vill säga "Sluta, du är ful. Dina kläder är groteska, om du säger att du har de kläderna jag visar upp kommer ingen vilja ha dem. Men det gör inget, du är gammal och behöver inte ha koll på det senaste, det matchar inte din ålder". Tänk er en alkis som intervjuar en vinsmakare, så stor är kontrasten.

Men nu till glädjebeskedet: Höglund har fått sparken, sägs det, äntligen! Hoppas de slänger in någon yngre med personlighet. Eller varför inte spola ner de andra två på en gång, anställa ett bra casting crew och låta de hitta tre stycken som funkar bra ihop.


Är Victoria kär i sitt eget utseende...? JA!Gick in på http://www.MyHeritage.com för att se om jag var lik någon kändis. Inga direkt sköna reslutat, men sen var jag tvungen att prova dessa två. Victoria och Daniel. Jag har många gånger fnissat åt hur lika de är. Kolla på dem!

Tänk när de träffade varandra första gången, det måste klickat direkt. Undra om de brukar leka spegelbild med varandra mellan åt? De borde verkligen göra det, dessa tvillingar!

Kanske är Victoria kär i sitt eget utseende och har därför valt Daniel?

Mitt fotografiska minne

I måndags fick jag insikt om hur dålig jag är på att känna igen ansikten. Sista lektionen hade jag engelska, vi var inte så många där. Tretton stycken kanske. Mot slutet av lektionen fick vi en slags gruppövning där man satt man mot man, eller... det var bara en slump som gjorde att vi satt så. I min grupp var fyra stycken.

Efter skolan gick jag till Coop och handlade. När jag handlat och ska gå ut hör jag någon säga "Tja!". Jag hälsar jag tillbaka, i ett par sekunder funderar på om jag känner igen honom, men kommer ganska snabbt fram till att jag inte gör det. Jag tror faktiskt jag aldrig sett honom. Så jag lägger till "...borde jag känna igen dig?", på ett fundersamt sätt. Han sa att jag borde nog göra det för vi har engelska tillsammans. Efter det gå han åt ett håll och jag åt ett annat, med samma avsikt som innan samtalet, eller hallåandet kanske man får lov att kalla det, det berodde alltså inte på någon misstolkning eller elakhet.

Då inser jag att vi suttit nästan mitt emot varandra under de sista femton minutrarna av lektionen, vilket just då var typ tio tolv minuter tidigare. Jag och ansikten, det går inte ihop!

Okej, det brukar inte vara så här, inte jämt. Bara någon gång ibland. Hur är ditt minne för ansikten? Behöver du träffa en kille eller tjej tio gånger för att du ska minnas hur den ser ut, eller räcker en snabb titt?


Dygnsrytm

Det är kolsvart ute, klockan är några minuter över elva och jag borde röra mig mot sängen. Min dygnsrytm är inte alls vad den borde vara, vilket den förvisso har varit så länge jag kan minnas. Hela tiden är det småsaker som får mig att stanna uppe - En bok, ett tv-program som jag ser via webb-tv, en nattmacka eller genom att sitta på msn och prata om allt och inget. För det mesta inget.

Egentligen borde det inte vara så svårt att skaffa sig en ordenligt rytm, det räcker nog med att man bara bestämmer sig och ställer sig in på det. Och det viktigaste av allt: Varför man gör det! Finns ingen motivering, så finns ingen anledning!

Varför ska jag lägga mig tidigare?

Ge mig ditt bästa förslag!


bloglovin
RSS 2.0