Svenskan är så nice!

- Så jäkla nice att vi tog de där dyrare platserna på bion. Verkligen svinbra platser, sen fanns det ju mycket mer space för benen!
- Yeah. Filmen var awesome!
- Mhm, helt insane när man fick se den där kärnvapensexplosionen.

Känner ni igen er?

Ni vet hur töntigt det känns när man hör någon säga ett gammalt utryck? Eller det behöver egentligen inte vara gammalt utan det räcker med att det låter töntigt. Mer än en gång vill man håna det där uttrycket men man vet ingen bra synonym, då sker det. Man tar den enklaste vägen - plockar ut ordet från engelskan och direkt så är det ordet mycket mer nowadays.

För det mesta handlar det om adjektiv. Häftigt, läskigt, vedervärdig - Awesome, creepy, ugly. Ibland är det också verb som konverterar. Men någonstans kommer det ju bli för mycket och bara låta larvigt. Vi kommer alla prata som Victoria Silvstedt. Fast skillnaden kommer vara att vi minns, vi vet exakt hur vi ska använda det. Ändå kommer vi känna oss tvungna att prata på ett "modernt", ett sådant sätt som gör att vi hela tiden kommer fundera på hur vi kan göra meningen så extremt som möjligt. Så extremt cool alltså, cool och amerikansk.

Jag har inget emot det, finner det bara lite lustigt när det kommer gå överstyr, kommer låtas överdrivet larvigt då. När vartannan ord blivit amerikanskt. Undra hur vi kommer sounda då? Kommer vi really speka så fucking odd då? Eller är vi already there? Vad tror ni, guys?


WC:n med de osynliga väggarna!

Åkte snowboard, för andra gången i år, idag. Till en början kändes det helt okej, men desto mer jag åkte, ju sämre gick det. Eller egentligen gick det kanske inte sämre, utan lika dåligt. Jag har aldrig varit en stjärna på snowboard, kommer aldrig att vara heller. Men när jag efterhand inser hur dålig blir det inte kul, inte ett dugg. Jag har alltså världens äldsta bräda med ett motiv från någon barnsaga, och ja - jag skäms över den. Så pass mycket att jag lät den ligga med undersidan nedåt när jag gick in i värmestugan, och dit gick jag när jag tyckte jag var som sämst.

Efter ett par minuter kommer Elin in dit. Vi kommer in på ämnet "Tänk vad mycket de skulle tjäna om de tog betalt för att få gå in i värmestugan". Men tänk själva? Det måste ju gå bra! Alla vill dit efter ett tag, när fingrarna är på gränsen till att förfrysas. Sedan gled det här över till betaltoaletter och allmänna toaletter.

Någonstans förut läste jag om en sån rund toalett på stan med polisspeglar, såna som ser ut som ett fönster från ena sidan och spegel från andra, som väggar. Tänk vad jobbigt det måste vara att sitta och trycka där! Se ut på alla människor som går runt dig, och du måste helt plötsligt ändra ditt tankesätt till "Jag ser dem, de ser inte mig!". När man till sist lyckats tänka om och slappna av och gjort det du var där för att göra, och har gått ut så upptäcker man att alla tittar konstigt på en, och då kommer en fram till en fram till dig och säger "Gick du på den enkla bluffen. Jävla stockholmare, hahaha! Du skulle sett hur du pushade. Värre än när min fru förlöste Lucas. Haha!". Pinsamt. Jobbig toalett. Skulle nog aldrig klara av att gå på den, skulle ni?


Veckans dissar!


Noomi Rapace tacktal: "Tack, tack, tack!". Sen var det slut. Larvigt.

- Ni minns säkert Rabih från Idol, även om han vart utröstad tidigt. Nu är han med i Let´s Dance istället, och här känns han så fruktansvärt ointressant. Intervjuerna med honom under programmets gång blir så innehållsfattiga. När jag hör hans svar som kan vara antingen ett mumlade "A…" eller ett tvekande ljud. Jag lider verkligen med programledarna de lägena. Han åker imorgon, va? Gör han inte?

- Jag har inte så mycket emot snö, så länge det inte är i form av slask så det gör inte så mycket. Men kylan! Det är iskallt. I morse var bussen tjugo minuter sent, så där ute stod jag och nästan skakade i nästan en halvtimme. Låt de bli sommar!

- De senaste avsnitten i Robinson har de som röstats ut inte åkt ut, utan bara förflyttats till en annan ö vilket har känns ganska fel, fast det kommer ju resultera i en mer spännande final. Men det skulle INTE kännas rätt om hon som blev utröstad två gånger i rad vinner. Verkligen inte, någon gräns borde det finnas!

- Whopper Pepper Meal - Det har varit så mycket reklam om denna hamburgare från Burger King. Jag har varit sugen på att prova den flera gånger, men först nu blev det av. Hade klarat mig bättre utan den, Whoppern var för stark, stark på ett äckligt sätt, som feferoni. Så ska inte en hamburgare smaka!

- Hur tänkte Noomi Rapace när hon gick upp och tog emot guldbaggen för bästa kvinnliga huvudroll? Hon var förhandsfavorit, och det var hon fullt medveten om. Ändå har hon inte skrivit ett ord till tacktal. Vissa håller långa fina tal, inspirerande och ger sig själva en personlighet utanför rollkaraktären. Men inte Noomi. Istället går hon upp, kommenterar det som hände i trappan på vägen upp till mottagningen av priset med "Klänningen fastnade", så blir det en kort paus. Sen fortsätter hon "Tack, tack, tack!" sen är det slut.
Kände denna skådespelerska att en av Sveriges största filmgalor var för liten för henne och lät därför bli att engagera sig? Ska hon vänta på en Oscar innan hon ger ett riktigt tacktal?


TMI-SMS

Ett par gånger har det fått sms som jag blivit äcklad av, riktigt äcklad av. Lite för detaljerad toabesök och annat. Jag förstår inte grejen. Vad är det för infall som får en att vilja dela med sig av något sånt här? Vill de ha sympati? Jag för i varje fall inte större lust att ge det när jag nyss gått från att må superbra till riktigt illamående ett litet tag.
Det finns en gräns mellan vad man delar med sig av, det minsta man kan ha är ju respekt för den man skickar det till. Vem vill veta sånt? Skickar du sådana meddelanden till några av dina vänner? Eller har du någon vän som skickar sånt till er? Dela gärna med er, kan ju vara kul att veta hur vanligt detta fenomen är. Nedan följer ett par too-much-information-SMS från felsms.com.
“Sitter och skiter, värsta kulsprutan haha toan kommer fan svämma över... usch jävlar vad de luktar ;D”
“Idag luktar fan i mig inte mina fisar speciellt illa. Nästan tvärtom, gott. Hur är det med dina?”
“Haha tog i när jag fes så en lite plopp kom ut. Hahah sjukaste jag varit med om. Ska vi luncha?”
Ett par gånger har det fått sms som jag blivit äcklad av, riktigt äcklad. Lite för detaljerad toabesök och annat. Jag förstår inte grejen. Vad är det för infall som får en att vilja dela med sig av något sånt här? Vill de ha sympati? Jag för i varje fall inte större lust att ge det när jag nyss gått från att må superbra till riktigt illamående på några sekunder.

Det finns en gräns mellan vad man delar med sig av, det minsta man kan ha är ju respekt för den man skickar det till. Vem vill veta sånt? Skickar du sådana meddelanden till några av dina vänner? Eller har du någon som skickar sånt till dig? Dela gärna med er. Kan ju vara "kul" att se hur vanligt det är.

Här är ett par stycken too-much-information-SMS från felsms.com:
“Sitter och skiter, värsta kulsprutan haha toan kommer fan svämma över... usch jävlar vad de luktar ;D”

“Idag luktar fan i mig inte mina fisar speciellt illa. Nästan tvärtom, gott. Hur är det med dina?”

“Haha tog i när jag fes så en lite plopp kom ut. Hahah sjukaste jag varit med om. Ska vi luncha?”

Den där sista tar nog priset. Samtidigt som killen berättar om att de kom bajs när han fes, frågar han om de ska äta lunch. Det är ett väldigt dåligt sätt att fråga om man ska äta lunch, tycker jag.

Dags att leta fram den gamla klockradion...

När jag vaknade utan något alarm imorse, vände mig mot mobilen för att se vad klockan är. Istället för att se tiden står det ”4 missade samtal, 2 sms”, och då går det upp för mig: Vi skulle åka snowboard idag, i backan. När skärmen sedan byts ut till klocka får jag chocken: 11:30. Jag hade helt glömt bort det, och ändå kom vi överens om det igår. Jag hade till och med sagt att det är bra om vi är där elva istället för tio med tanke på att jag de allra flesta gånger är väldigt morgontrött. Och nu hade jag missat det. Igen.
Men det var bara början. I det förtvivlade ögonblicket ringer jag Coffe för att höra så de åkt. Men de har de inte, istället skippar de det och sitter hemma och spelar något datorspel, Dota tror jag det var. Det känns som jag sabbat dagen för flera stycken idag. Tagit ifrån de något som kunnat vara mycket mer givande.
Förlåt killar!
När jag vaknade utan något alarm imorse, vände mig mot mobilen för att se vad klockan är. Istället för att se tiden står det ”4 missade samtal, 2 sms”, och då går det upp för mig: Vi skulle åka snowboard idag, i backan. När skärmen sedan byts ut till klocka får jag chocken: 11:30. Jag hade helt glömt bort det, och ändå kom vi överens om det igår. Jag hade till och med sagt att det är bra om vi är där elva istället för tio med tanke på att jag de allra flesta gånger är väldigt morgontrött. Och nu hade jag missat det. Igen.

Men det var bara början. I det förtvivlade ögonblicket ringer jag Coffe för att höra så de åkt. Men de har de inte, istället skippar de det och sitter hemma och spelar något datorspel, Dota tror jag det var. Det känns som jag sabbat dagen för flera stycken idag. Tagit ifrån dem något som kunnat vara mycket mer givande.

Förlåt killar!

Ny design!


Om du misslyckas med den gamla raggningsrepliken...

Kille: Gjorde det ont när du föll?
Tjej: Från himlen menar du? Den var ju ny... Bättre lycka nästa gång!
Kille: Nä, jag undrade om det gjorde ont när din mamma tappade dig som liten.
...gjorde det ont när du föll?

Och tjejen svarar: Från himlen menar du? Den var ju ny... Bättre lycka nästa gång!

Svara då: Nä, jag undrade om det gjorde ont när din mamma tappade dig som liten.

Tänk vad oväntat. Någon kanske till och med faller för det? Eller inte!

"Är det här en tjej-jacka?"

Mot slutet av dagen kom det in ett par killar till New Yorker. De kikade på jackor och sånt, tog en slags skinnjacka från killavdelningen och frågade, en ordinarie personal, om det var en tjej-jacka. Det är lite kul ändå, att de frågar om det är en tjej-jacka istället för en kill-jacka när det var det som de var ute efter. Fast jag har säkert gjort samma misstag själv. Men lite festligt är det.

Rinnig dressing VS praktiken

Atmosfären kändes trevlig, speciellt med reklamfri musik, bortsett någon enstaka gång när de sa "New Yorker - the... någonting". Så klart handlar det om min första dag på New Yorker, som praktikant visserligen, men det är ju ändå själva upplevelsen som ränkas. Trots att dagens arbete inte var det mest varierande... det kändes ändå som att det var det. Konsten att larma tröjor, jeans eller bälten är helt olika saker, fast samtidigt samma grundidé.

Jag fick avlarma ett par gånger när jag satt larmet i fel sida. Lyckad, men det är sånt som händer. Sen fick jag leka gud och bygga ett träd, vilket... inte skulle varit så svårt om jag var några centimeter längre och vissa stavar låst sig. Fast det här trädet var ett metalträd där löven är kläder och grenarna av metall.

Till skillnad från Leklust så var det inte lunchrasten som var dagens höjdpunkt. Och det var inte för att jag åt en El Maco Grande, eller vad det som serveras nu heter, med någon sås istället för dressing i hamburgaren. Den där liknade chilidressing rann över kanten hela tiden vilket håll man än tippade den än. Räckte med att luta den fem grader för att såsen skulle börja rinna lite sakta, gick man senare upp till femton så forsade det nästan. Har aldrig någonsin varit så kladdig om händerna efter en måltid, inte ens tacos. Imorgon blir det något riktigt svenskt istället, vad sägs om pizza? För visst finns det väl inget så svenskt som en Hawaii utan banan eller Vesuvio?

Men vad var det nu som var höjdpunkten med dagen, om det inte var den rinniga hamburgaren? Att lära känna - överdrivet ordval - personalen. Verkar vara ett par sköningar där, som vet vad de pysslar med. Intressanta.

Förresten, murarna är brutna!!
Det finns inte några tre meter höga hyllor här, här syns jag hela tiden. Jag göms inte undan. Ibland älskar jag livet, och en av de gångerna är nu.


Idrottsgalans glöd får mig att le!


Sarah Sjöström tar världsrekord. Vilket energi man måste ha för att lyckas
ta VM-guld. Jag är avundsjuk, men samtidigt fascinerad av hennes glöd.


Det kan tyckas konstigt en kille som jag, som inte alls är sportintresserad, spontant sätter på Idrottsgalan på SvtPlay. Och visst, jag håller med er som tycker det. Jag tror det faktiskt var helt spontant, och efter bara ett par minuter var jag helt fast, och kopplade ner mig på alla mina kanaler. Msn, mobilen. Till och med verkligheten genom att dra upp volym i hörlurarna.

Det första som gör mig glad, som alltid, är Peter Settman. Denna underbara människa. Han står där och leder programmet på ett fint och roligt sätt, en blandning av spontanitet och ett långt manuskript. När han sekunderna efter att han har dragit en vits så kommer smilet upp, precis lagom långt efter jag själv dragit upp mitt. Om det inte redan var uppe, för det var det nästan hela tiden.

All den glädje som kommer genom rutan från… vad det än är! Kommer från äkta energi. Kommentatorer som blir överlyckliga, som skriker. Som är kära i ögonblicket. Jag fastnad speciellt för ögonblicket då 15-åriga Sarah Sjöström ligger sjua när det bara är en länga kvar – och sen tar hon världsrekord. I det ögonblicket skriker, jublar, eller ger den kvinnliga kommentatorn ifrån sig ett glädjerop som är sällsynt. Hon berättar hur otroligt det är, hur magiskt. Och det är det verkligen, det där världsrekordet är stort. Wow!

Det som gör Idrottsgalan, till vad den är, är ju idrottsmän och kvinnor. Holm, Zlatan, Alshammar och alla de andra. Alla har en sak gemensamt - De brinner för det dem sysslar med, och det är det som jag tror är nyckeln till att en kille som är ointresserad av sport följer ett sånt här evenemang trots att det är nästan två och en halvtimme. Jag är övertygad om att de inte handlar om fotbollen eller tennisen, utan energin för att göra något. De visar att de omöjliga är möjligt. Och jag älskar det.

Älskade inte ni också den? Vad tyckte ni om den?


För er som vill se, och jag rekommenderar de varmt, gör det här!

Plastikoperationer


Är det verkligen så dåligt med plastikoperationer? Före och efter.

Varje gång jag hör eller ser något skrivet om plastikoperationer så är det bara en och samma sak som kommer upp, jämt. Skräckexempel. Kändisar som opererat sig gång på gång och till slut ser jävliga ut. Eller i varje fall inte ser ut som sig själva, men är inte det grejen med att operera sig att man vill ändra sitt utseende? Ingen vill höra att man ser likadan före och efter ett besök hos frisören, man vill höra att man blev snyggare än innan. Att man fick ett lyft. Att det inte gäller plastikkirurgi är ju märkigt. Det är så underligt att det ska vara sånt tabu på något som är en permanent hårfärgning, fast för ansiktet eller kroppen.

Jag älskar att se människor våga ta det här steget, att ta klivet in i framtiden. Ännu mer folk som vågar stå för att de gjort operatoner och inte försöker dölja det, som många gör. Allt som inte är helt naturligt, som "borde" vara det, är tabu. På samma sätt som man inte ska skylta med att man bleker tänderna. Det är inte lika hett som om det skulle vara naturligt, det drar ner statusen. Lite. Än värre är det för killar som gör plastikoperationer. De anses alltid, oavsett vilket, vara fåfänga och nästan helt säkert bögar. Det är inget fel med plastikkirurgi. Det är bra. Bra att de finns för de som vill ändra på sitt utseende.

En till sak jag har svårt att begripa, ni kanske kan hjälpa mig förstå detta, är varför det är okej att säga att någon är kort, men inte tjock? Är man överviktig kan man göra något åt det, antingen fettsugning, äta rätt eller börja träna. Men när det kommer till längden så finns det ingenting man kan göra, inget alls. Möjligen högklackat om man är tjej. Men är man mellan 176-177 cm, som jag är, vill man inte höra att man är en kortis. Säg att jag är tjock istället, för det kan jag ändra på!

Så skulle ni göra en skönhet operation om det inte vore för priserna, och för att det så tabu? Skulle ni skylta med det eller dölja det? Eller tycker du förändring av sitt yttre är äckligt ytligt? Lämna din åsikt!


Lästips!


Handel med döden är spännande, underhållande och verklig!

Har nyss kollat på Stenhuggare baserad på en roman av Camilla Läckberg. Den där Läckberg är en egendomlig författare hon, fast hon är ganska bra. Ibland. Jag minns att när jag läste Olycksfågeln tyckte jag det var en av de bästa böcker jag läst, så när den filmatiseringen gick på Svt här om veckan vart jag grovt besviken. Allt kändes förutsägbart, dessutom tråkigt. En helt annan sak än boken. Men när jag skulle ta tag i en annan deckare av samma författare hände något - jag blev uttråkad. Hela tiden tappade boken fokus och handlade mer om bebisskrik än själva utredningen och mordet, kanske passar vissa, men för mig skulle det sitta fint med en Action cut av boken, där allt familj- och ensamhetsliv klipptes ner till minimum. Men nu är det ju en vanlig version av boken så än så länge ligger den boken på hyllan. En riktig skitbok.

Men över till något helt annat än en skitbok: Vad sägs om en superbra deckare med skarpa hjärnor istället för trögtänka medarbetare på polisstationen, låter det inte bra? Handel med döden, av Simon Kernick, är en sån typ av bok. Saker händer hela tiden, även när det står still händer saker. Det absolut bästa är hans sätt att skriva, har flera gånger på mig själv att sitta och le mitt i allt. Hans sätt att göra fantastiska liknelser mitt i en grotesk händelse, som får en av förstå. Den här boken, plus en uppföljare, finns som ljudbok med en riktigt bra uppläsare. Det här är nog ett av få fall som en bok faktiskt blivit lite, lite bättre tack vare just en som läser upp boken. Lyssna på smakprovet nedan vetja!


http://www.simonkernick.se/handel.mp3/


Förresten, när jag ändå är inne på litteratur så vill jag tipsa om sidan
www.kapitel1.se , en sida där man kan ladda upp sina egna noveller, få feedback eller om man nu råkar skrivit en hel bok går den också bra att ladda upp. Det bästa här är att man kan läsa andras verk, helt gratis, och vissa av dom är faktiskt riktigt, riktigt bra!

Jag fick praktiken!

Jag fick det. Praktikplats på New Yorker! Enda sedan jag fick reda på att det fanns en möjlighet att få en plats där har jag varit sjukligt nervös för att gå på den där intervjun eller vad man nu kallar det, något slags godkännande. Typ att de skulle se vem jag var, och kanske neka mig. Kanske säga "Raka dig, gå ner tio kilo... och sen kan du väl skaffa lite schysstare kläder. Det känns lite dumt att du går runt med kläder som är köpt på rea." utan att jag hinner invända och säga att jag köpte dem precis innan de vart nedsatta. Men det gick bra. Det kändes professionellt, speciellt när han sa att om de inte funkade mellan dem och mig skulle de säga till och tvärtom.

Hade det här varit en novell så hade vändpunkten varit där. Innan jag kom dit hade jag blivit avsläppt på något konstigt ställe och gick först åt helt fel håll. Både nervös och gå åt fel håll. Kan inte bli värre, under tiden tappar jag modet. Men sen vänder jag mig om och följer istället domkyrkan, funkar perfekt. Kommer fram lite för snabbt till butiken, går förbi och sätter mig inne på en bänk inne i en galleria ett tag, samlar mig. Vill inte att de ska få intrycket av en frusen stackare, speciellt inte när jag inte lyckats få till håret som jag ville ha det.

Väl inne i butiken känner jag mig bekväm. Det är ett fint ställe, verkligen grymt jämfört med mitt förra ställe. Leklust. Står ett tag och väntar på den som är ansvarig för praktiken, efter fem tio minuter kommer han. En kille kring tjugosju plus. Han frågar i fall jag verkligen vill det och utan att behöva tänka efter, svaret kommer helt naturligt. Det kändes så skönt att inte behöva göra till mig eller ljuga, bara vara helt uppriktig.

När jag gick från butiken var jag så glad. Allt kändes bra. Jag vart sugen på att träna, köpa nya kläder, klippa håret, gå på krogen. Allt. Och mitt i allt så hade jag helt plötsligt köpt två cheeseburgare medan jag dansade fram på gatorna samtidigt som jag lyssnade på först Robbie Williams och sen Savage Garden. Jag var så glad, är fortfarande!

Vackra döda flicka

Jag ville kräkas. Sura klumpoar åkte hiss upp innanför struphuvudet om och om igen, men ramlade ner nästan vid toppen varje gång. Lakanet hade färgats av blod i stora mängder. Att det sprutade blod när knivet skurit upp halsen hade jag sett på skräckfilm många gånger, men bevisligen hade jag fel. För precis över hela sängen fanns ett abstraktmönster i mörkröd nyans.
Hennes ögon stirrade upp i taket precis som hon visste att hon skulle dö. Kanske hade överraskningsmomentet inte varit tillräckligt bra. Men hennes min var neutral, inte en muskelspände sig, inte ens käken. En spritflaska låg på golvet bredvid henne, kanske var det hennes. Eller mördares. Men vem i helvete skulle vilja ha ihälj någon på ett så personligt sätt som att skära upp halsen? När lukten från hennes kropp trängde in genom min näsa var jag precis på väg att ta ett djupt andetag. Doften och smaken på samma gång blev för mycket. I ett par sekunder lyckades jag hålla munnen stängd, sen gick det företaget i botten. Spyorna flödade ut på samma sätt som hennes blod och träffade liket som låg där på sängen, stilla. Oskyldigt.
Jag vinglade ut från rummet medan frågan i mig växte: Vem var så jäklig att ha ihjäl en trettonårig flicka? Jag tittade efter spår. Någonstans måste det finnas. Jag läste i någon bok en gång att en mördare alltid lämnar spår, och det var jag då jag såg mitt spår. Kniven. Den bloda kniven. Och vet ni vart den var? I min hand.
Jag ville kräkas. Sura klumpar åkte hiss upp innanför struphuvudet om och om igen, men föll ner nästan vid toppen varje gång. Lakanet hade färgats av blod i stora mängder. Att det sprutade blod när knivet skurit upp halsen hade jag sett på skräckfilm många gånger och trott det varit något man gjorde bara för att det skulle se häftigt ut, men bevisligen hade jag fel. För precis över hela sängen fanns ett abstraktmönster i mörkröd nyans.

Hennes ögon stirrade upp i taket precis som hon visste att hon skulle dö. Kanske hade överraskningsmomentet inte varit tillräckligt snabbt. Men hennes min var neutral, inte en muskelspände sig, inte ens käken. En spritflaska låg på golvet bredvid henne, kanske var det hennes. Eller mördares. Men vem i helvete skulle vilja ha ihälj någon på ett så personligt sätt som att skära upp halsen? Varför inte bara ta en pistol och leverera ett skott i nacken? När lukten från hennes kropp trängde in genom min näsa var jag precis på väg att ta ett djupt andetag. Doften och smaken på samma gång blev för mycket. I ett par sekunder lyckades jag hålla munnen stängd, sen gick det företaget i botten. Spyorna flödade ut på samma sätt som hennes blod och träffade liket som låg där på sängen, stilla. Oskyldigt. Konstverket var nu ännu mer abstrakt och unikt än tidigare.

Jag vinglade ut från rummet medan frågan i mig växte: Vem var så jäklig att ha ihjäl en trettonårig flicka? Jag tittade efter spår. Någonstans måste det finnas. Jag läste i någon bok en gång att en mördare alltid lämnar spår, och det var när den tanken lekte i mig som jag då jag såg mitt spår. Kniven. Den bloda kniven. Och vet ni vart den var? I min hand.

Ung företagsamhet

Satt inne på Youtube och kollade in olika klipp. Av någon slump hamnade jag på ett där en ung söt entreprenör berättade att hon drev tre företag nu, och hennes väg dit. Och nu kommer en sak som gjorde mig nedstämd - hennes berättelse om vilken nytta hon haft av Ung företagsamhet. Vilket kontaktnät hon knytigt, att hon fick utföra allt de här i verkligheten. Tillämpa sina egenskaper på ett praktiskt sätt.

Det lät så fantastiskt, precis som det kan vara, kanske, om man gör det till det. Jag läser också den kursen, driver ett UF-företag tillsammans med fyra andra, med till skillnad från henne har vi inte kommit någonstans, utan någonstans på vägen har den här kursen blivit en tung börda. Så fort tankarna glider åt det hållet försöker jag skaka bort dom för att jag känner att det är något jag misslyckats med. Något som skulle kunna vara så kul har blivit hemskt. Inte heller lärorikt, för vi står och stampar på samma ställe hela tiden.

I ett sånt här läge vill jag ha någon som bossar över mig, nästan misshandlar. Sparkar på mig när jag lägger där på golvet i ett blodig pöl och skriker hur dåligt jag prestera. Att det inte händer någonting, att även om jag skulle dö i pölen som målas rött skulle företaget gå vidare. Skillnaden skulle inte vara någon alls. Samma boss skulle säga till mig att jag gör ett skitjobb. Problemet i det hela har varit att vi inte satt något mål, inget seriöst mål i varje fall. Som mest har vi haft "Tjäna in alla pengar vi satsat". Ni hör ju själva, det är inte speciellt företagsamt. Sen är jag värdelös på att sätta upp mål för mig själv, jag följer dem aldrig. Måste ha en som säger till på ett hårt sätt. Det ska kännas som en knänig i skrevet för att jag ska inse faktum: Jag måste ta tag i det här. Nu.


Härliga skolmat!

Någon spelar ett flashspel, en annan kollar på filmtrailers och ett annat par sitter och håller på med sitt företag. Och här sitter jag själv och gör inget. Eller snarare sitter framför en skärm och är smått illamående. För ungefär en timme sedan gick jag in i matsalen för första gången på nästan en månad, varje gång efter ett längre lov när jag kommer in dit känner jag mig äcklad. Men likväl så glömmer jag bort det ganska fort.

Känslan när jag kom in dit och känner hur doften från de vattiga köttbullarna är som att lukta på kattmat, eller rättare sagt som att komma in i en lägenhet som stinker kattpiss. Magen är på väg att vändas ut och in, det enda som hjälper är att andas dubbelt så långsamt som normalt och hålla andas. Helst prata lite så att man inte råkar få in något av det. Fortfarade, en timme senare, känner jag mig spyfärdig när tanken når mig – som den gör just nu när jag skriver om det. Och sen mackaronerna till det, mackaroner som jag alltid hatad.

Tack och lov hade jag ätit en baugett under rasten innan lunchrasten så jag var inte speciellt hungrig, utan för min del fick det räcka med ett glas vatten. Friskt, gott och… vattnigt precis som köttbullarna!! Fast till skilland från köttbullar ska ju vatten vara det.

Det sjukaste med det här är att jag om kring en vecka kommer äta samma mat och inte alls ha några problem med det, kanske till och med njuta. Njuta av riktig skitmat. Visst är det läskigt?! Hur långt kan man gå? Kan man vänja sig vid kohjärna och till sist tycka det är riktigt gott?


Vad gör mig glad? När? Hur?

Video Killed the Radio Stars. Den låten gör mig glad. Den har sån värme i sig! Och handlar inte om något överdrivet olyckligt. När jag valde att ta upp det här ämnet hade jag ingen aning om vad jag skulle skriva om, men efter hand dyker det upp saker.

Synen av en storslagen utsikt med snötäcka berg eller en sandstrand med utsikten över en gigantiskt hav som är en minst lika bra spegel som ställe att ta ett varmt dopp i. I spegelbilden ser man solen, och himeln som är indränkt i massa varma färger. Tänk att jag, en helt vanligt dödlig får uppleva det. Utan att vara varken känd eller rik. Eller okej, lite rik måste man väl vara för att ta sig ner till medelhavet, MEN det behöver man inte för att kunna skapa en illusion i huvudet av det. Tränar du riktigt ordeligt på det så kan du säkert tro på den själv. Bara sitta och njuta.

Vissa tycker fågelkvitter och havsbrus hjälper, och det gör det väl. Säkert. Men det tar samtidigt bort valfriheten i fantasin. Man måste liksom anpassa sig efter ljudet och då går det inte längre att vara på en flygade ö eller åka runt på en drake. Eller högst upp på Mount Everest. Eller vart man nu inbillar sig att trivas bäst.

Andra gånger jag kommit på själv att le är när jag är med någon vän och ser film. Ibland ler jag såklart åt filmen men då och då så händer inget speciellt på den, istället ler jag för jag känner mig så lycklig. Där sitter jag och fånler, men jag struntar i att sopa bort det. Hur ofta får man ett helt naturligt leende? Precis, inte så ofta. Eller i varje fall för sällan. Ta vara på dem du får.

Det som är så härligt med fantasin är att man komponera den precis som man vill, på samma sätt som när man lagar mat. Vill man slänga in lite extra paprika och någon krydda man man göra det. Så efter du läst klart den här texten: Sätt på din favoritlåt, eller i varje fall en låt som gör dig glad, kanske den nedan. Sen låter du dina ögonlock falla ner. Slappna av i varje muskel. Och nu börjar du bygga upp din drömvärld. Strunta i hur dum kombinationen verkar, du få blanda snö med sand. Eller ha en nattkubb uppe på en skyskrapa i öknen. Vrid huvudet och låtsas att du är där, till sist tror du kanske på illusionen själv! Och då är det bara fortsätta skulpturera fram din drömvärld. Ditt Utopia.


Video Killed the Radio Stars med Robbie Williams.

Snowboard imorgon!

Vet ni vad killar och tjejer? Imorgon ska jag åka snowboard för första gången på en si sådär fem år. Jag har verkligen aldrig varit bra på det, men känslan är skön. Det är säkert kul att åka skidor ner med, fast inte lika coolt. I de flesta fall. Om man inte jämför med mig då, för jag känner på mig att jag kommer ha världens fulaste hållning och fast än jag är den som åker segast i hela backen så blir jag säkert den som ramlar flest gånger. Eller den som plogbromsar mer än vad han åker.

MEN det kommer inte spela någon roll! Jag kommer ändå känna mig svincool när jag står där, och bli upprymd över hur härligt det är att ta sig ner för backen. Tanken på min fula snowboard med ett motiv som ser ut att vara taget från en barnsaga och halvknäppa skor kommer inte finnas där. Det enda som kommer vara där är snö, fläkten i håret och utsikten över Skattmansö.

Fast jag måste erkänna att jag är lite orolig för en sak; Att jag blivit så svag. Jag har liksom inte varit på gymmet på över ett år, och bärbara datorn har liksom blivit mer en sängkamrat än att stå på det bordet jag fick för fyra månader sen. Tänk om jag bryter något? Äh. Jag lägger ner. Säger som Ivan Drago, alltså Doplh Lundberg, i Rocky IV: If he dies, he dies.

Wish me luck!


Livat värre!

Håll käften, fattar ni inte? Precis så tänker jag nu. Jag sitter i vardagsrummet som för en liten stund var en ganska lugn plats. Nu är det kaos, skrik och stök. Ena syrran sitter och spelar Flashspel på hög volym tillsammans med en kompis. De är så uppspelta att de skriker, låtsasgråter och skrattar. Ren pain. Men inte nog med det med. Min andra syrra satte nyss på TV:n, något på Disney Channal och nu vet ju hur dom låter där? Kolla på klippet nedan så får ni höra.
Fast än jag har hörlurarna på mig på absolut högsta volym går ljudet genom. Fattar inte varför vi har ställt datorerna i samma rum som TV:n. Det är verkligen en värdelöskombination. I början var det tänkt att vi skulle använda hörlurar till datorerna men de blev aldrig av, och trots att de finns där så används de nästan aldrig. Istället för man ropa “Sänk!” så fort man ska se på något. Eller “Kan ni vara tysta där borta?”. Världens stressfaktor. Vill bara trycka till näven i bordet och be de knipa igen. Men vet ni? Inte ens det funkar! De är så respektlösa, inte ens kompisen till syrran blir tyst. Bara för att syrran fortsätter att låta, för hon är van vid mig. Finns det något knep? Antagligen inte. Hjälp mig.
Någon som vill hitta på något i veckan?
Håll käften, fattar ni inte? Precis så tänker jag nu. Jag sitter i vardagsrummet som för en liten stund var en ganska lugn plats. Nu är det kaos, skrik och stök. Ena syrran sitter och spelar Flashspel på hög volym tillsammans med en kompis. De är så uppspelta att de skriker, låtsasgråter och skrattar. Ren pain. Men inte nog med det med. Min andra syrra satte nyss på TV:n, något på Disney Channal och nu vet ju hur dom låter där? Kolla på klippet nedan så får ni höra.

Fast än jag har hörlurarna på mig på absolut högsta volym går ljudet genom. Fattar inte varför vi har ställt datorerna i samma rum som TV:n. Det är verkligen en värdelös kombination. I början var det tänkt att vi skulle använda hörlurar till datorerna men de blev aldrig av, och trots att de finns där så används de nästan aldrig. Istället för man ropa “Sänk!” så fort man ska se på något. Eller “Kan ni vara tysta där borta?”. Världens stressfaktor. Vill bara trycka till näven i bordet och be de knipa igen. Men vet ni? Inte ens det funkar! De är så respektlösa, inte ens kompisen till syrran blir tyst. Bara för att syrran fortsätter att låta, för hon är van vid mig. Finns det något knep? Antagligen inte. Hjälp mig.

Någon som vill hitta på något i veckan?


Tick, tack, tick, tack...

Här om dagen spelade jag bowling och sedan kollade jag på ett gäng bra filmer med en vän. Riktigt bra filmer: Jurassic Park, Morgan Pålson - Världsreporter och Bruce den allsmäktige. Och bowlingen var ju hur kul som helst. Men lite av njutningen i allt de här sabbas i en störning jag har; nämligen att jag aldrig kan släppa tanken "Undra hur lång tid det har gått?", och så sitter jag och försöker göra en rimlig gissning. Det är som om det skulle finnas en manuell klocka i mitt huvud, en slags besatthet. Det spelar verkligen ingen roll hur bra filmen är eller hur kul jag har.

Har ni också störning ni vill bli av med? Vad?

Om någon har någon tips på hur man blir av med den, lämna det!


Ying och YangSåg denna bild på Schulmans blogg. Den ser så rolig ut. Visst gör den? Att de är motsatserna till varandra. Ena har världens smalaste näsa och den andra jättebred. Samma sak med ögonen, ena har breda och smala(på höjden), andra ihoptrycka och stora! För att inte tala om munnen, ena med mini och andra jättesmilet! Och kläderna. Ha ha. Den ena har inga kläder alls medan den andra är fullt påklädd. Vilket par, vilken ironi, låt mig garva. Haha!!

Tjejer, ni är genier!

Många tjejer är så dåliga på att vara rakryggade att det är komiskt. De ska komma på undanflykter om allt, och istället för att säga som det är hitta anledningar till precis allt hela tiden. De kan fullständigt hata en kille men vill fortfarade avsluta det snyggt, för att behålla sitt rykte. Säga att man är sjuk funkar ju inte i längden, istället är det ännu roligare t.ex. "Jag kan inte, jag ska på dejt!" eller "Jag älskar min pojkvän!". Haha!! Jag fullkomligt älskar det genialiska i sättet, även om det är hur falsk som helst.

Att kunna behålla ryktet, dissa flera personer och ändå bara omtyckt det är grymt. Att verkligen klara det utan att få dåligt samvete. Kunna ljuga gång på gång. Jag är imponerad. Önskar jag också var så kall av mig!

Tjejer ni ÄR genier, flaska jävla smartass!

Ska läsa nu, gonatt!

Carl-Johan Bernadotte


Minns ni deras stela bekräftelse om att de skulle gifta sig? Haha!

Satt nyss och läste på en artikel på AB, tydligen kan man spela om vad Victoria och Daniels unge kommer heta. Om de ens kommer få något barn. Haha, det är så tragiskt med att de är så fantasilösa namn är att de namnet som finns är så extremt förutsägbara. Men det roligaste är ju att ungen kommer heta något av det, helt säkert. CARL-JOHAN. Har ni hört vilket lustigt namn? Att ha det namnet nu är som att döpa sin son till Jesus!

Namnet de bär i hela det där släktträdet är så tragiskt. De kommer aldrig kunna förnya sig, aldrig. De är fast. Vilken soppa. Tänk när det gått så lång tid att ingen heter något i stil med vad vi heter idag, och de fortfarande heter Carl-Johan och Birgitta. Då kommer de vara speciella bara för deras namn, inget annat!

Tycker ändå våra skattepengar borde gå till att vi får följa familjen precis som vi fick följa flummiga familjen Osborn här om året. Haha. Tänk att höra kungen fräsa "Men vad i helvete är det här…" eller "Hur stavas gevär?!". Ge mig det, då blir jag glad!


2010!

Ögonlocken hänger ner över halva ögonen, i magen finns en obehaglig känsla av ett tomrum och huvudet dunkar som en ticknade bomb. En mild bakfylla. Jag har varit vaken i mängder av timmar utan att orkat ta mig upp ur sängen fast jag egentligen borde det. En bra frukost gör oftast susen mot nästan alla jobbiga mornar. Och den här gången är jag helt säker på att det är det som behövs, och känner mig bara extemt lat som inte orkar gå ner.

Vet ni? Gårdagen vart rätt lyckad trots allt. Första timmen spenderad vi - Jag, Peter och Christoffer - hemma hos Christoffer. Där satt jag och försökte shota 50/50 sprit/sprite utan större framgång. Eller det gick ju att svepa allt med stora mellanrum och fula grimarscher efter varje tömmning, men inte med välbehag! Framme hos Johans fest så satt jag spottade en ut "Jag dricker för att det är gott". Och då drack han hälften Cola och hälften sprit. Jag förstår mig inte på det, samma sak som jag drack. Men det smakar ju bara illa, det är den där drycken man sveper för att bli ful. Den där grimarsen man gör efteråt är ju för det smakar hemskt, starkt. Äckligt.

Där hängde vårt lilla gäng fram tills klockan... en stund innan tolv. Bråttom in till stan. Där satt vi och hetsade Peter att hinna i tid, fast utan att köra för fort. Fyrverkirerna började smälla av, klockan var tolv. Hos vissa. Alla klockor går ju lite olika, någonstans var fyra minuter kvar. En annans sju. Och någon var redan tolv. Fast känslan var inte stressande, bara rolig! Ett bra nyår. Vi hann ut ur bilen precis när de smällde av rakterna, vackert! Himlen täcktes, så mycket som den kan göras av en liten småstad, av fyrverkier. Färgglatt utan några moln. Förbjud aldrig det här, det är så underbart. Häftigt. Förresten vad ska man säga att det är för år nu, 2010? 10? noll-10?

Nu ska jag äta frukost, äntligen. Mums!

Gott nytt år på er hörrni!


bloglovin
RSS 2.0