Lästips!


Handel med döden är spännande, underhållande och verklig!

Har nyss kollat på Stenhuggare baserad på en roman av Camilla Läckberg. Den där Läckberg är en egendomlig författare hon, fast hon är ganska bra. Ibland. Jag minns att när jag läste Olycksfågeln tyckte jag det var en av de bästa böcker jag läst, så när den filmatiseringen gick på Svt här om veckan vart jag grovt besviken. Allt kändes förutsägbart, dessutom tråkigt. En helt annan sak än boken. Men när jag skulle ta tag i en annan deckare av samma författare hände något - jag blev uttråkad. Hela tiden tappade boken fokus och handlade mer om bebisskrik än själva utredningen och mordet, kanske passar vissa, men för mig skulle det sitta fint med en Action cut av boken, där allt familj- och ensamhetsliv klipptes ner till minimum. Men nu är det ju en vanlig version av boken så än så länge ligger den boken på hyllan. En riktig skitbok.

Men över till något helt annat än en skitbok: Vad sägs om en superbra deckare med skarpa hjärnor istället för trögtänka medarbetare på polisstationen, låter det inte bra? Handel med döden, av Simon Kernick, är en sån typ av bok. Saker händer hela tiden, även när det står still händer saker. Det absolut bästa är hans sätt att skriva, har flera gånger på mig själv att sitta och le mitt i allt. Hans sätt att göra fantastiska liknelser mitt i en grotesk händelse, som får en av förstå. Den här boken, plus en uppföljare, finns som ljudbok med en riktigt bra uppläsare. Det här är nog ett av få fall som en bok faktiskt blivit lite, lite bättre tack vare just en som läser upp boken. Lyssna på smakprovet nedan vetja!


http://www.simonkernick.se/handel.mp3/


Förresten, när jag ändå är inne på litteratur så vill jag tipsa om sidan
www.kapitel1.se , en sida där man kan ladda upp sina egna noveller, få feedback eller om man nu råkar skrivit en hel bok går den också bra att ladda upp. Det bästa här är att man kan läsa andras verk, helt gratis, och vissa av dom är faktiskt riktigt, riktigt bra!

Kommentarer
Postat av: TC

Hehe ok.. spaghetti e så äckligt, vet inte riktigt varför, men klarar inte av det.

2010-01-17 @ 03:12:07
URL: http://theresreiman.blogg.se/
Postat av: ♥ Jenny ♥ - Min kamp mot min vikt.

min är grease

2010-01-17 @ 12:37:09
URL: http://forsbergjenny.blogg.se/
Postat av: Anonym

Vad menar du med försent? :p

2010-01-17 @ 13:02:46
Postat av: klara

vad menar du med försent?

2010-01-17 @ 13:03:18
URL: http://klaraearlingh.blogg.se/
Postat av: klara

Jo jag vet, men det är det där med att klaga.. Det är lite läskigt, eller så är jag lite mesig :p

2010-01-17 @ 15:41:29
URL: http://klaraearlingh.blogg.se/
Postat av: jossan

fin blogg hurrudu ;)

2010-01-21 @ 18:55:04
URL: http://jaksu.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
bloglovin
RSS 2.0